Ford Focusba mért nem tettek 6. sebességet? (1.6 benzin,2005)
Én nem vagyok szakmabeli, nem is vezettem még sokat, de felmerült bennem ez a kérdés. Autópályán 140-es tempónál 4000-es fordulatnál szerintem elbírná a 6. sebességet.
Előre is köszönöm a válaszokat!
#1 2.0 dízelbe tettek 6-os váltót
#2 Igen.
140-nel 4000-es fordulat teljesen jo!
Egyebkent meg azert mert szerinted elbirna egy 6.-at közel sem igaz hogy ugy is van!A mérnökök nyilván nem hülyék,nem veletlenül 5 sebesseges!
Én meg nem vagyok sem autóipari mérnök, sem marketinges, de nyilván gazdasági okai voltak ebben az esetben. Azt gondolom tudjátok, hogy a Fiat az 1.2-es motorjához is 6-os váltót adott, míg pl. a Skoda és a Seat nem épített ilyet az 1.6 CRDi motorral szerelt autóiba. Előbbinálé nyilván a városi közlekedés miatti elosztás volt a szempont, utóbbinál meg a VW kaphatta meg a hatos váltót, ami marketing okokra vezethető vissza.
A Fordnál meg nyilván valami, gazdasági okra vezethető ez vissza.
"Autópályán 140-es tempónál 4000-es fordulatnál szerintem elbírná a 6. sebességet. "
Ezt te így gondolod. Pedig nem így van. 140 km/h tartásához már sok erő kell, mondjuk 3000-res fordulaton már kínlódna a motor, hogy tartsa ezt a tempót, míg 4000-res fordulaton lazán tartja. Nehogy azt hidd, hogy a nagy fordulat üzemmeleg motornál olyan káros, mint ahogy azt sokan hiszik.
A Fiatos dolgot meg tudom erősíteni. Vezettem 1.2-es Stilot, hát el sem tudtam engedni a váltókart. Olyan rövidek a fokozatok, hogy állandóan váltani kell. A 6-os olyan rövid benne, mint más autóban az 5-ös.
Köszönöm mindenkinek!
Még nem volt alkalmam sajnos a végsebességet kipróbálni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!