Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Reggelente hideginditasnal be...

Reggelente hideginditasnal be kell melegiteni a motrot vagy nem kell? nagyn megoszlo valaszokat kaptam ismeroskorben. Egyebkent egy 2005 yarisom van 1.3 benzin

Figyelt kérdés
2016. dec. 9. 11:16
1 2 3
 1/22 Tomcatters ***** válasza:
60%

Nem ,ha jaratod alapjaraton,akkor kesobb melegszik be Tobbet art mint hasznal.

Benzines autonal durvan inditas utan 30 masodpercel el kellene indulni, es ugy 2500 fordulat korul tartani a fordulatszamot mig be nem all a vizhofok 85-90 fokra ,dieselnel kb 1 perc. ott ugy kb 2000 fordulaton ugyan igy :D

2016. dec. 9. 11:23
 2/22 anonim ***** válasza:
Nekünk dízelünk van. Nem tudom, hogy a nagy könyv mit ír, de nagyon hideg éjjel után reggel kb 2 percig olyan hangja van mint egy traktornak és ha egyszerre elindulunk vele, akkor annyi erő van benne mint három sánta, gerincbeteg lajhárban. Úgyhogy én várok kb 2 percet, addigra már nincs nagyon hideg sem benne (éljen az állófűtés csodaja). Ez a két perc pont arra elég, hogy bekössem a gyereket és a kertkaput kinyissam.
2016. dec. 9. 11:47
 3/22 A kérdező kommentje:
Latom itt is megoszlanak a velemenyek, en amugy mostanaba reggelente 8-10 percig jaratom
2016. dec. 9. 12:01
 4/22 Tomcatters ***** válasza:
Ki az a b.ta hozzanemerto,aki lepontoz, mert leirtam az igazat??? . Kerdezo igy csinald ,mert igy kell :D Ezzel artasz a leg kevesebbet a motornak, azt a 8-10 perces jaratast meg felejtsed el :D
2016. dec. 9. 12:13
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
8-10 percet járatni nem kell. Lehet, de nem kell. Én 1 percig szoktam járatni. Tovább felesleges, azután szépen nyugodtan elindulok vele az utamra. 0.8-as matízom van.
2016. dec. 9. 12:25
 6/22 anonim ***** válasza:
71%

Ők biztos úgy csinálják, hogy már indítás közben engedik fel a kuplungot.

Én is szoktam kicsit járatni, és csak utána indulok el vele. Utána meg 2 ezernél nem viszem nagyon feljebb a fordulatot, amíg nem melegedik be.

2016. dec. 9. 12:51
 7/22 Tomcatters ***** válasza:
6 ha ilyeneket irsz lepontoznak itt sokan, vigyazz XDD
2016. dec. 9. 12:57
 8/22 anonim ***** válasza:
41%
Járatni addig kell amíg az olaj el nem jut mindenhova, ez egy 4-5mp. Ezután minél többet megyen hidegen a motor annál jobban kopik. Egy benzines esetében ez olyan mindegy mert max 1km után már üzemmeleg a víz, de egy dízel esetén járathatod 2óráig akkor se fog alapjáraton bemelegedni a motor.
2016. dec. 9. 13:33
 9/22 anonim ***** válasza:
Jó ha ketyeg egy percet, de a 8-10 perc talán már sok. Az sem olyan jó, ha egyből elindulsz, nekem ha egyből elindulok, nagyon csúnya hangja van az autónak, de ha ketyeg 1-2 percet, akkor máris sokkal simábban megy, és az alapjárat is lemegy 1000 alá már ilyenkor.
2016. dec. 9. 14:32
 10/22 anonim ***** válasza:

"max 1km után már üzemmeleg a víz"

:-))) Azzal az autóval jelentkezni kell a Guinnes rekordok könyvébe...

2016. dec. 9. 14:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!