Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » BMW E46/E39 vagy Audi A4 b6?

BMW E46/E39 vagy Audi A4 b6?

Figyelt kérdés

Kritériumok: (Mindegyik szigorúan kézi váltó, benzin, szedán. )

Elképzeléseim :

E46: 320i 2001től (facelift)

E39: 520i sor6 - 2.2i

A4 2. 0 benzines 131 le (b6-os széria) vagy 2. 0 fsi?

-Esetleg egy Mercedes W203 C osztály 2000/1 -től? -

Nos, olyan 3500-4000 euró állna készen erre a kérdésre, hogy elköltsem.

Már hónapok óta bújom a vételi tanácsadó véleményeket, népítéleteket, használt teszteket, Ár/kínálat listát külföldön, itthon, de jól jönne valami kézzelfogható NEM SABLONOS, RENDES, ÉRTELMES vélemény, mint pld- Előny, hátrány Pro / kontra. Szerviz, tények, alkatrész, olyanoktól is, akik azért már álltak közeli és hosszabb kapcsolatban ezen autók legalább egyikével vagy csak van megbízható tapasztalatuk/információjuk róla.

A 'miért csak ennyi pénzed van erre és dízel kell nem benzin' és társai kérem ne írjanak.

2016. dec. 8. 22:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

BMW-ből mindenképpen az E39 lehetőleg nagy motorral. Ideális és tartós utazóautó. Bár szerintem az A4 B6 modernebb forma nála és a karosszériájuk is jobb állapotban szokott fennmaradni mint a többi márkáé. A W203 se rossz de a legkevésbé spórolós autó.

Mind a háromra igaz hogy vannak leharcoltak nagyon olcsón és jók elég drágán. Ezek olyan autók amikből egy jobb állapotút meg kell fizetni és érdemes is. Ha a 4000 euro úgy van kalkulálva hogy a kinti vételár és ezen kívül még rátevődik a honosítás akkor talán ennyiért már lesz valamelyikből jobb állapot. A szerviz nem olcsó ha valami baj van. De ezek ilyenek el kell fogadni hogy drágábbak is és magasabb a fenntartásuk is mint az átlagosabb autóknak mint pl egy Opelnek.

2016. dec. 9. 01:29
 2/13 anonim ***** válasza:
Bmwk ről sok rosszat hallottam. És nem úgy, hogy xy hallott valamit z-től hanem a tulajoktól. Mercis ismerősök mind elégedettek voltak és az Audisok is bár az csak 2 ember az ismeretségi körömből. Egyiknek pont ez az A4ese van ami írtál.
2016. dec. 9. 06:30
 3/13 anonim ***** válasza:
1es meg leírta a többit. Volt egy tag akinek volt 2 Mercije, meg sok kocsija már. Ő a Bmwjével is elégedett volt de azt mondta egyik kocsira sem kellett annyit költenie mint a Bmwre.
2016. dec. 9. 06:34
 4/13 anonim ***** válasza:
Én az A4-et választanám. Az a baj, hogy E46-ból nem lehet találni normálisat, bármennyire is szeretnél olyat venni. Velem is az volt. Van egy cég, ami ránézésre jókat árul, de mindegyikben 160 ezer km van. Persze...
2016. dec. 9. 12:57
 5/13 anonim ***** válasza:

BMW:

-pro: sportos üléspozíció és vezetési élmény, nagyon jó és élvezetes benzinmotorok, a mechanika úgy nagyjából megbízhatónak számít. Hátsókerékhajtás (de van aki ezt hátrányként könyveli el, szerintem meg az adott helyzettől függ). BMW annyi lett az országban, mint a szemét, a szerelők egyre jobban értenek hozzá, alkatrészárak egyre olcsóbbak (de még mindig drága).

-kontra: bár motor-váltó kombó megbízható, a többi része az autónak sz*r. Állandóan valami apró biszbasz tönkremegy a BMW-ken, ami nagyon idegesítő (jeladó, AC pumpa, futóműgond, ablakemelő, ezek tipikusak ennél a szériánál). Megítélése egyre rosszabb ezeknek az autóknak, egyes tulajok miatt, valamint a rengeteg BMW-nek az utakon. Fenntartása úgy általában jóval több, mint az Audiknak.

Audi:

-pro: nekem az egyik kedvenc szériám az Auditól, nagyon szép. Már úgymond modern technika a B6-os, de még megbízható, nem annyira túlkomplikált, és időtálló a formaterve. Mechanikailag nagyon jó az egész autó, főleg egy benzinmotorral, bár az Audinak nem olyan sportosak a benzinesei, mint a BMW-nek (kivéve az 1.8 turbóst). Alkatrészek olcsóbbak, főleg a VW-vel való rokonság miatt. Minőségileg és anyagkidolgozásban is jobb az Audi szerintem, de főleg rozsdában.

-kontra: nem olyan sportos vezetési élmény (bár ugyanúgy lehet haladni vele, mint a BMW-vel), elsőkerékhajtás (amit sokan pont előnynek vesznek). Kicsit nehéz szerelni, mert zsúfolt a motortere, egy vezérléscsere míg a BMW-nél néhány óra, az Audinál minimum egy nap, ugye a munkadíjnál nem mindegy. De ez úgyis csak 5-6 évente esedékes.

Mercit inkább hagyjad szerintem. Én összességében az Audit ajánlom, mert nagyon jó tapasztalataim vannak vele, ellenben a BMW-vel.

2016. dec. 9. 14:48
 6/13 A kérdező kommentje:

Úgy látom nagyjából mindenki az audira voksolna.

Nagyon köszönöm a hasznos véleményeket, infókat mindenkitől, tényleg!

Aki majd még nézi és tudna hozzá fűzni, azt is szívesen olvasom!

Akkor végül egy A4-es 1.8 turbó benzin? turbó nem macerás?

2016. dec. 9. 18:49
 7/13 anonim ***** válasza:
Az 1.8 turbós az olyan, hogy nincs vele macera, de a turbó az egyszer szokott romlani rajta, mint minden turbós autón. Ilyenkor nincs más választás, mint a felújítás, vagy a csere. Drágának nem olyan drága rá a turbó, viszonylag egyszerű szerkezet. Ez a hátránya a szívókkal szemben, de cserében olyan mint egy dízel: alacsony fordulaton hatalmas nyomaték, de bír pörögni is mint állat 6500-on is. A 2.0 benzin az Audinál megbízható, de nagypapás motor, nem egy nagy élmény, ha kipróbálsz egy BMW-t mellette, akkor a 2.0-ás Audi csalódás lesz. Viszont ez a legegyszerűbb motor.
2016. dec. 9. 20:36
 8/13 anonim ***** válasza:
Összeségében mindegyik jó kocsi. Fentebb már leìrták bövebben. A a Mercik ugye kompresszorosak, ami plusz egy hibalehetöség, de ettöl még nem olyan rossz auto.
2016. dec. 9. 21:06
 9/13 anonim ***** válasza:

A közeljövőben én is autót szeretnék cserélni és engem is ez a 3 típus fogott meg igazán és nálam is csak a benzin játszik.

Az E39-ről idáig mindenki lebeszélt. Drága alkatrészek, nagy fogyasztás, a legkisebb benzinessel gyenge, stvb...Mondjuk könnyű volt, mert én is feleslegesen nagy autónak tartom, ahhoz hogy egyedül utazzak benne.

Maradt az A4 és az E46.

A4: minden ismerősöm szerint a legjobb választás. Tegyük hozzá, hogy mind VAG buzériában szenved.

Sajnos alapból kevés belőle a benzines és azok nagy része is mind 1.6-os. Ehhez az autóhoz sokkal jobban passzol az 1.8T, de ritka. Az fsi, tfsi motorokat messziről kerülném...

Elöl hajt a nagy részük, nagyon ritka a quattro sajnos. A futóműve viszonylag egyszerű.

Rozsdásodásra hajlamos tud lenni, de kevésbé mint a bmw.

Az utastérben a puha tapintású bevonat gusztustalanul hámlik mindben...

E46: Nekem a top1, ebből a kategóriából. Hátul hajt, a 6 hengeresek gyönyörűen szólnak. Jól néz ki kívül-belül.

Sajnos ezekből is rengeteg a szánalmas alapmotoros változat.

Sajnos csúnyán tudnak rozsdásodni, a futómű elég kényes és mindig van mire költeni.

Ha nem dízelt, vagy alap, 1.6-os benzinest akarsz, akkor eléggé leszűkül a kör, mindkét márkánál.

A szívem az E46 felé húz, az eszem pedig az A4 felé.

(A döntést kicsit megkönnyíti, hogy most vagyok a huszas éveimben, most kell egy sportosabb autót venni, nem majd akkor, amikor már van család, gyerekek. Valószínűleg E46 lesz a befutó. )

Sok sikert és ne kapkodd el a vásárlást.

2016. dec. 9. 23:23
 10/13 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!

Megoszlóak a vélemények, de mindegyik hasznos! Bár úgy látom, hogy összességében egyikről se beszélne le senki.Bár a mercit nem erőltettétek annyira.

Akkor w203, valamint b6-ból fsi, tfsi kilőve!

Utolsónak írom, hogy egyébként én is 20 éves leszek a válasz kapcsán és hasonló dolgokon járt nekem is az eszem autóvásárlást illetően!

Nos, akkor egy a4 b6 1.8 turbó lenne az ideális. Ha már rászánom a pénzt, akkor ne érjen csalódás:) Nem mintha akkora baj lenne az a 2.0 szívós. De igen, egyébként alig találni 1.8T-t.

Megpróbálom nem elkapkodni!

2016. dec. 10. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!