Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Audi A6 3. 0 V6 TDI Quattro....

Mutuka11 kérdése:

Audi A6 3. 0 V6 TDI Quattro. Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Adott egy Audi A6 3. 0 V6 TDI Quattro. Mikor bármelyik irányba teljesen elfordítom a kormányt, gázadásra (pl. kikanyarodok egy utcából, vagy tolatok ki a parkolóból) elkezd ilyen morgó hangot adni mintha megfeszülne valami és érzem, hogy visszafogja az autót (volt hogy a kipörgésgátló is villogott, pedig nem kapart el a kerék). És még annyi, hogy ilyenkor alig akar megindulni aztán megindul, ha egyenesbe hozom! Valakinek produkált már bármilyen autója ilyet? Mi lehet a gond?

Tudom, vigyem szerelőhöz. Voltam már egynél, de ő nem találta a hibát. Próbálkozok majd másnál, de közbe kiváncsi vagyok valaki találkozott-e már ilyen jelenséggel.

2016. dec. 5. 21:36
 1/8 anonim ***** válasza:
Féltengely, tuti.
2016. dec. 5. 21:53
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem Audi de nekem akkor produkált ilyet a kocsim, mikor a futómű elmászott és olyan nagy szögben tudott a kerék elfordulni, hogy az már sok volt a féltengelynek.
2016. dec. 5. 22:00
 3/8 anonim válasza:

nem tudom mennyire írok hülyeséget de az az osztómű, differenciálmű problémája mert ritka az az eset amikor mindkét vagy mind a négy féltengely megduvad.

Amiből az okosságom meritem:

-állandó 4x4 (haldex) autóm sose produkál ilyet amit leírtál, de a kapcsolható 4x4-es Pajerom ugyanezt csinálja, összekapcsolt kerekekkel. úgymond "töröl, dörzsöl" felére esik az ereje aszfalton teljesen elforditott kormánnyal

ahogy kiveszem az első kerekeket minden oké lesz...

egyszómint100: valahol az összkerekes rendszer lehet a bűnös! kérdés az hogy haldex vagy torsen van alatta

2016. dec. 5. 22:05
 4/8 anonim ***** válasza:

Audi A6 alatt soha nem volt Haldex, és ha 2010 előtti (gondolom az), akkor tuti Torsen van alatta. Érdekes, én ilyen hiábról még nem hallottam a quattrónál. Tényleg kiváncsi vagyok a hibára, mert nekem is pont ilyen autóm van.

Kérdezőnek: régebben, vagy akár msotanában is, nem hallatszik valami kopogás is teljesen kifordított kormánynál, csak a morgás?

2016. dec. 5. 22:20
 5/8 A kérdező kommentje:
Futóművem teljesen átvizsgálva, ott semmi gond azt mondták. Utolsó kommentelőnek: néha hogyha teljesen lefordított kormánynál nagy gázzal fordulok ki az utcából akkor néha hallottam kopogást is.
2016. dec. 6. 06:41
 6/8 anonim válasza:
Kérdés hogy a kopogás az mindkét irányban hallatszik-e vagy csak egyik fele. Ha teljesen elfordítod a kormányt, adsz egy nagy gázt és mindig a fordítás irányával ellentétes oldalról hallatszik, az a féltengely kopogás.
2016. dec. 6. 10:44
 7/8 anonim ***** válasza:
Ezek a tünetek olyanok mint amikor lehegesztik a difit kitűnő szakemberek, vagy sperrdifi van az autóban. Olyan is lehet hogy a kormányművel van gond és kitekerve már nem megfelelően állnak egymáshoz képest a kormányzott kerekek. Ez egyébként teljesen ép autóknál is előfordulhat, alig észrevehető mértékben, az ilyesmi.
2016. dec. 6. 13:04
 8/8 A kérdező kommentje:
Akkor valószínű hogy difi gond lesz. Köszönöm a válaszokat!
2016. dec. 6. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!