Másfél másodperc tekerés hidegben az jó?
Pöccre akkor szokott beindulni egy hibamentes autó mindegy benzines vagy dízeles ha előzőleg ideális helyzetben álltak meg a dugattyúk (és megfelelő az üzemanyag ellátás).
Pl egyes start-stop rendszerű autókat gyártóknak az autóikban a motor leállításakor az ecu úgy pozicionálja a dugattyúkat hogy ebben az ideális pozícióban legyenek az indításhoz. 1-2 másodperc köszörülés még nem jelent semmi rosszat.
Lehet hallani, ahogy teker.
Nekem a 3-ra indul be, ez kb 1,5 másodperc.
Nyugi, ez teljesen jó. Másodpercenként átlag 3 főtengely fordulattal teker az önindító (200 1/perc), azaz neked kb 4-5 fordulat. Dieselélez teljesen jó. Az 1,9 TDI- nél a pöcc- röff az alap, de sok diesel ezt is megirigyelheti.
Én, mikor a benzinesek után az első dieseleket megvettem, nekem is furcsa volt a 2-3 másodperces indítózás hidegen, de ez 3,0 V6 TDI.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!