Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha a gázpedált minél jobban...

Ha a gázpedált minél jobban benyomjuk annál gyorsabban adagolják a szelepek a benzint?

Figyelt kérdés
Mit hajt meg közvetlenül a gázpedál? A vezérműtengelyt?

2016. dec. 5. 17:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

Az utolsót nem teljesen értem. "

Pedig Aranka (aki szerintem egy troll volt) sokunknak okozott vidám perceket a buta kérdéseivel!

"Ha szekálásképpen írtad akkor tudd, nem autószerelő iskolába járok(sajnos), csak van 1-2 Surányi könyvem"

Ha jól tudom Surányi Endre az idén lett volna 103 éves, ha még élne. Nem vagyok biztos abban, hogy a könyveiben naprakész információkat találsz.

2016. dec. 5. 21:57
 12/14 anonim ***** válasza:

11-es

Ez egy teljesen normális, életszerű kérdés, a kérdező csak kiváncsi volt a dolog, még tapasztalt, de műszakilag laikus sofőrök sem tudják sokszor, hogy mit csinál a gázpedál igazából, azonkívül, hogy megy az autó tőle. Azért vagyunk itt hogy válaszoljunk. Aranka nem ilyen jellegű kérdéseket nyomatott :D

2016. dec. 5. 22:01
 13/14 A kérdező kommentje:
Az elektronika (stb) miatt változott az egész autós téma, az alapok a Gépjárműszerkezet című könyvére épűlnek szerintem - vagy az autóban nincsenek fékbetétek, hengerek, izzítógyertyák, gyújtógyetyák (és még sorolhatnám)? Vannak 2 , 4 kerék meghajtású autók, vannak nyerges vontatok, vannak farmotoros buszok (és megint csak sorolhatnám).
2016. dec. 6. 02:16
 14/14 A kérdező kommentje:
Az utóbbi válaszomban észrevettem az izzító/gyújtó gyertyás részt. Az a rész természetesen nem minden autóra vonatkozik.
2016. dec. 6. 02:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!