Mit tegyek, hogy az utcán született macska minél gyorsabban a bizalmába fogadjon?
Nem tudok jobbat, mint hogy eteted és egyre közelebb próbálsz menni hozzá. A macska ragadozó, nyilván a húst szereti legjobban, a többi állati terméket is szívesen fogadja (de sok macska laktózérzékeny), s persze van egyéni ízlésük, de ez már messzire vezet. A macskák valamiért a sima macska szárazeledelt is szeretik, pedig az főleg gabona, biztos a szaga vonzza őket vagy mit tudom én. A tuti az aszpikos nedveseledel, a szaftot még a kényesek is szokták szeretni. De ez egy vad, ez nem válogatós, csak ugye, a hús a legtermészetesebb tápláléka, ami leginkább vonzza (a tojás is remekül áll nála).
Ami ijedős macskát eddig etettem s óvatosan közelítettem, az viszonylag hamar megengedte, hogy megfogjam, de azért kell hozzá idő. Sajna most már hideg van, egy kicsi macskának, aki akár éhezik, esetleg beteg, férges, akármi, nincsenek olyan jó esélyei...
Köszönöm a segítséget!
Ma főztem a kutyámnak hús, rakok el belőle neki is, aztán holnap suli után megetetem. A közeli boltban szoktam neki nedves tápot venni, de bármit megeszik szerencsétlen, nem csodálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!