Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ötezer forint nem sok azért,...

Ötezer forint nem sok azért, hogy megnézzék, mi baja az autónak?

Figyelt kérdés

Valami baja van az autómnak, nehezen indul, és furcsa hang jön a motorból.

Ezt elmondtam a szerelőnek, azt mondta,hogy nagyjából 5-6 ezer forintért átnézi, és akkor hozzá se nyúlt, csak elmondta,hogy mi a baja.

Nem hiszem,hogy szerelni kell, illetve biztos,hogy nem fogja szétszedni.

A lényeg,hogy én azt szeretném tudni,hogy mi a baja, semmi többet.Nem kell megjavítani, nem kell hozzányúlni,szétszedni.

Persze nyilván, valamihez hozzá kell nyúlni, de két csavar kiszedése ne kerüljön már 5 ezerbe.

Órabérnek meg kicsit sok.

Főleg,hogy egy egyszerű szerkezetről van szó, Suzuki Swift 1995.(tehát nem egy új BMW motort kell átvizsgálni, és nem egy elit műhely)

A korábbi szerelőm aki sajnos nyugdíjba ment, nagyjából hang alapján elmondta,hogy mi lesz a gond, esetleg néha felnyitotta a motorházat.

Ez nyilván nem elvárható, de azért itt az interneten is elég sok mindent meg lehet fejteni a tünetek leírásával, és úgy nagyjából lehet mondani egy diagnózist.

Persze én most itt megírtam a véleményem, az,hogy ez így van e nem tudom, hisz nem vagyok szerelő, nem értek hozzá.

A kérdésem inkább arra vonatkozik,hogy nem lehúzás e?

(csak mert anno egy kartelgázcsövet 8 ezerért cseréltek ugyanitt, a munka volt durván 5 perc, az alkatrész meg 2-3 ezer ft.Valamint egy váltófelújításra mondtak 50 ezret, ami megint csak elég necces,így ebbe nem mentem bele)

Azt viszont elmondhatom,hogy jól dolgoznak, amit egyszer megcsináltak, az a hiba nem jelentkezett többet, és jobb híján megint ehhez a szerelőhöz mentem, de ilyen összegek után, nem tudom,hogy totál hülyének néz, leakar húzni, vagy ez egy korrekt ár?

2016. dec. 5. 16:23
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Olyan szó, hogy "kartel" nem létezik. Vagy kartell, vagy karter, ez utóbbi magyarul olajteknőként ismert, ez van az autóban.

Más: Van egy ismerősöm, aki megkérdezte a burkolót, hogy mennyiért rak le 4 m2 padlólapot. A burkoló azt válaszolta, hogy 2500/m2 áron dolgozik. Telefonon megegyeztek, hogy le kell rakni kb. 5 m2-t. Amikor a burkoló kiment a helyszínre akkor látta, hogy a helyiségben a teljes lapok le vannak rakva (amit a hülye is le tud rakni), neki "csak" a szélekre kell körben bevágni a maradékot. A tulaj úgy gondolta, hogy nehogy má' a burkoló rakja le 75 ezerért az egészet, ő majd megcsinálja a haladós részt a 30 m2-ből, és csak szívást hagyja a szakinak.

Ugye érzed a párhuzamot?

2016. dec. 5. 22:13
 12/12 anonim ***** válasza:

Figyelj, ennyibe kerül egy autó fenttartása. Tény, hogy egy autószerelő annyit kér a munkájáért amit nem szégyell. De ez más szakmákba is ugyanígy van. Erről szól a kapitalizmus.

"A magyar fizetésekhez, egy átlag szerelőnek szerintem sok,hogy 5 ezer forintos óradíjban dolgozzon"

Nem értem min vitatkozunk. Ha nem vagyok elégedett egy autószerelővel, akkor elmegyek egy másikhoz. Tedd te is ezt.

Egyébként megsúgom: ha eleve úgy viszed oda a kocsit, hogy javítsa meg neked, akkor elkér mondjuk 10 ezer forintot. Azzal, hogy te azt kérdezed, hogy "mennyiért állapítja meg a hiba okát", eleve tudja, hogy te megpróbálod otthon vagy más szerelőnél megcsinálni a kocsit. Ezért kér 5 ezret egy hibafelismerésért.

2016. dec. 6. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!