Renault clio II 1.5 dci feheren/keken fustol, mi lehet az oka?
Sziasztok.
Nehany napja vettem egy 1.5 dci cliot,es feheres,kekes fusot ad. A jelenseg ugyanugy fenn all hidegen es melegen egyarant. Miota elhozatm 300km-et mentem vele 4.2literes fogyasztassal. A motor eros nem erzek se torpanast semmi kulonoset. Melegen levettem a tagulasi tartaly kupakjat, es nem bubizik(szal elmeletileg nem hengerfejes).
Van valakinek hasonlo dologgal kapcsolatban tapasztalata.
(Az autot ihy vettem meg h tudtam h fustol, szoval a "jo hulye vagy h elhoztad" es hasonlo valaszadok kerem kimeljenek.
Elore is koszonom a valaszokat. ;)
De akkor miert jo a fogyasztasa?
Volt mar befecskendezo hibas autonk annyit evett mint 3masik.
En szelepszar szimeringre gondoltam elso korben de mindenfelet olvasni neten szal nem tudom....
Azt elfelejtettem irni h uj turbo van rajt.
Csak tipp volt, mert az gyakori ezeknél.
Természetesen így nem lehet megmondani mi baja.
Diagnosztikával kéne kezdeni. Valami hozzáértőnél.
Utolag is koszonom a valaszod.
Az van h eros a motor nem erzek semmi kulonoset, fogyasztas is atlagos ehhez a motorhoz hutofolyadekot nem eszi.
Ma megneztem a nivot es kivancsi vagyok fogja e enni az olajat....
Nemtudom meglatjuk mi lesz a vege :)
injectorokat be kell méretni, lehet egyik döglődik, de lehet a magas nyomású pumpa is. ezek javítása 4-500000 ft legrosszabb esetben, ha nincsenek nagyon jó kapcsolataid.
Ezen kívül lehet hengerfejes is.
kék füst olaj, szelepszár szimering, hengerfej repedés, hengerfej tömítés
fehér füst lehet hűtővíz vagy rossz keverékképzés eredménye.
Próbáld meg visszavinni az eladónak, vagy legalább 50%-ba fizesse a javítást. Szerelőhöz mindenképpen elvinném, és minél hamarabb szólj róla az eladónak. telefon ,majd tértivevényes levélben ird le a tapasztalt hibát...(nagyon részletessen km állással együtt), majd később ugyan igy a javítási árajánlatott küld el. Ezzel később bizonyíthatsz akár bíróságon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!