Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suzuki Swiftben a lambda...

Suzuki Swiftben a lambda szonda mit csinál?

Figyelt kérdés

Láttam már párszor Facebookon, hogy beszéltek róla. De az mit csinál?

Régi Swiftre gondolok.

2016. dec. 1. 13:30
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Azt csinalja mint minden mas autoban!

A kipufogo gázban található összetevők alapjan segit a computernek a tökéletes befecskendezést és égést beállítani!

2016. dec. 1. 13:42
 2/7 anonim ***** válasza:
Keveréket szabályoz.
2016. dec. 1. 13:42
 3/7 anonim ***** válasza:

Ugyanazt, mint az összes többi Otto-motoros autón.

A kipufogogázok oxigénfeleslegét figyeli, magyarul azt, megfelelő-e a befecskendezett üzemanyag mennyisége, nem dús, nem szegény-e a keverék.

[link]

2016. dec. 1. 13:43
 4/7 A kérdező kommentje:

Szerintem ez flancolás ebben a kocsiban.

Amúgy láttam egy olyan képet, hogy a bal oldali kapcsoló táblán (ködlámpa kapcsoló mellett) van egy lamda szonda monitor. Az mit mutat?

2016. dec. 1. 14:08
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerinted....még szerencse azért,hogy ez,mármint a lambda szonda nem "szerinten" kérdése
2016. dec. 1. 15:23
 6/7 anonim ***** válasza:
Flancolás :D Vedd ki aztán, majd nézel miért füstöl a kocsi, mint a gyárkémény vagy miért fullad.
2016. dec. 1. 20:49
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem meg hülye vagy.

Ennek alapján pontosítja a motor a keverékképzést.

A beszívott levegő mennyisége, hőmérséklete, és a fojtószelep állása alapján még csak jó közelítéssel tudja kimatekozni az injektor nyitási időt, ha rossza lambda szonda, akkor vagy torpan, vagy erőtlen, vagy füstöl, sokat zabál és sehogy sem megy.

2016. dec. 1. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!