2 vagy 1 lambdaszonda van az autómban? Mennyire számít hogy nem működik/működnek?
Egy Skoda Fabia Combiról van szó, 1.4MPi motorral(50kw), a motorkód pedig AQW. Először is azt szeretném kérdezni, hogy mennyi lambdaszonda van benne? A második kérdesem pedig az lenne, hogy mennyire befolyásolja az autó viselkedését?
Hallottam, hogy ilyenkor megnő a fogyasztás és a teljesítmény csökken. Ha igen, érezhetően?
A valászokat előre is köszönöm. :) 20/F
Kettő lambda-szonda van benne, egy a katalizátor előtt (szabályzó), és egy a katalizátor után (diagnosztizáló).
Nagyban befolyásolja, ha valamelyik ezek közül nem működik rendesen, pontosan ahogy írtad, teljesítmény, motor-egyenetlenség, fogyasztás.
először is tudd meg melyik térdelt le..és mitől.? ha három, vagy négy vezetékes, akkor lehet, hogy csak a fűtése nem működik, de a szonda igen.
javasolt kicserélni, mert a nem működő szonda hazavágja a katalizátort(is)
az én kocsimnál például az első szonda fűtése feküdt ki, de még a vizsgáig kénytelen voltam használni(nem okozott kárt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!