Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miert villognak Magyarorszagon...

Miert villognak Magyarorszagon az autopalyan?

Figyelt kérdés
2016. nov. 30. 09:21
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
62%

Azért, mert feltartod őket.

Amúgy mit keres a kérdésben Magyarország neve? Nem értem hogy jön ide.

2016. nov. 30. 12:38
 12/24 anonim ***** válasza:
62%

Ha 120-szal mész, azt még valamennyire meg tudom érteni és talán valamennyire jogos is lehet a villogás...

Enegem akkor szoktak levillogni (legtöbbször külföldi rendszámú autók), mikor 150-nél nem vagyok hajlandó jobban nyomni. De azért csak jön a hátsómba nulla követési távolsággal és folyamatosan reflektorozik.

Na, az ilyen marháktól vagyok ki. Ha előtte letétbe helyezi nálam azt a 30.000-90.000Ft-ot, akkor nyomom én is szívesen 200-zal. De amíg nem ő fizeti a bírságot, addig szépen várja ki, míg 150-nel lesz alkalmam kihúzódni előle. Nyilván én sem hobbiból megyek a belső sávban. Nem tudom ilyenkor mit vár. Jobbra tőlem kamion, vagy más autó, nem hajthatok bele. Vissza se tudok sorolni mögé, mert akkor fékeznem kell és belémszáll. 150-nél jobban pedig a fenti okok miatt nem fogom nyomni.

Aztán kisorolok, megelőz, majd jön egy fix kapu vagy mérnek, az ökör meg lefékez 110-re. Előzhetem vissza. Majd egy km múlva megint 200-zal húz el mellettem...

Szinte naponta tapasztalok ilyet. Jó nagy az isten állatkertje... :)

2016. nov. 30. 12:56
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Jó kérdés... Szemből villogtak? Mert akkor rossz helyen hajtottál fel.
2016. nov. 30. 13:27
 14/24 Beviz Elek ***** válasza:
75%

Mert nem tudsz vezetni. Engem sosem villognak le, nagyon érdekes.

-bevágsz a másik elé, fekezhet mögötted

-túl korán mész be a belsőbe, pedig lenne ideje elmenni

-nem tudod felmérni a sebességkülönbségeket, ezáltal ha lenne helyed elengedni a másikat akkor sem teszed meg

-nem tudsz 1-1 gyorsabb előzéshez kicsit gyorsítani

Én úgy közlekedek hogy ne kelljen a másik mögött fékezgessek és mögöttem se kelljen a másiknak fékezni. Előre kilátsz a szélvédőn, hátrafelé a tükröket használva, a jobboldali pedállal pedig tudsz változtatni a sebességeden. Amikor látod hogy előtted egy kamion megy (85-90km/h), te mész 120km/h-val, mögötted pedig közeledik a másik saccra 150km/h-val, akkor megsaccolod hogy te mikor éred utol a kamiont, mikor előzöd meg, a másik mikor ér téged utol. Ha nem tartjátok fel egymást akkor tartod a tempódat és előzöl, ha feltartanátok egymást akkor pedig a jobboldali pedállal változtatsz a sebességen úgy, hogy

a, mielőtt utolér a másik befejezd az előzést

b, mielőtt utolérnéd a kamiont a másik elhaladjon melletted

Ha ezt egy kicsit gyakorlod, akkor 1000km-eket tudsz fékezés és mások feltartása nélkül vezetni a autópályán (kiv. benzinkutaknál való megállás, dugó, baleset vagy egy másik kretén aki nem tud vezetni és bevág eléd)

2016. nov. 30. 14:15
 15/24 anonim ***** válasza:
54%

"zért villog(nak) autópályán, mert fizetett az úthasználatért, ezért szeretne gyorsabban haladni."

Akire rávillog, az is fizetett az úthasználatért.

2016. nov. 30. 15:11
 16/24 anonim ***** válasza:
41%
Akinek nem elég a 120-130 az kösse fel magát vagy járjon repülővel. Soha se értettem ezt a sok nyomorékot 150-200 -zal mennek aztán lehet köcsögrendőrözni ha megbüntetik.
2016. nov. 30. 20:12
 17/24 anonim ***** válasza:
Már bocsánat, előzés közben aki levillog egy büdös paraszt szimplán. Mire fel villog le? Előzöl épp, ha a 90nel haladó kamiont 100zal, akkor sincs joga levillogni hiába okozol kellemetlenséget. Amikor a középső, pláne belső sávban mész, úgy hogy a külső üres, akkor teljesen jogos. Semmi köze a sebességhez, a belső sávok előzésre vannak. Jobbra tartás van. Csak a keleti országokban benne van még mindig az emberek agyában, hgoy nem megyek a szélsőbe mert ott a gyökerek meg a teherautók mennek.
2016. nov. 30. 22:12
 18/24 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Aki szerint joga van a belső sávban 100-zal előzgetni és feltartani másokat, annak teljesen igaza van. Nekem is jogom van a postán feladni 100 csekket, 6 csomagot és feladni pár lottót, utána pedig elkezdeni akadékoskodni, vakarózni hogy melyik kaparós sorsjegyet vegyem.

Persze tudom hogy te aki mögöttem állsz mennél már haza a gyerekekhez, de nincs törvénybe foglalva hogy meddig állhatok az ablakban.

Ja, én nem vagyok kretén és gyorsan lerendezem a dolgomat hogy a többi is haladhasson... Ez van a pályán is. Jogom lenne papásan megelőzni a sort, de még ha nem is sietek, nem tartok fel másokat fölöslegesen.

2016. nov. 30. 22:52
 19/24 anonim ***** válasza:
Azért az se semmi,hogy arról megy a vita,hogy egy előzés idejére oda lépjen neki és egy jó ritmusban megelőzzön. Ugyan úgy nem kényszeríthetem arra,hogy vegye fel a forgalom tempóját mint ahogy ő sem kényszeríthet engem pl megállásra, vagy nem tartóztathat fel.
2016. nov. 30. 23:05
 20/24 anonim ***** válasza:
49%

Nekem erre van egy nagyon egyszerű megoldásom.

1. Visszapillantóba belenéz.

2. Felmérem a terepet.

3a. Jön autó a belsőben? Nem? Akkor go.

3b. Jön autó a belsőben? Igen? Nagyon gyorsan közelít felém? Nem go! Viszonylag lassan közelít felém? Akkor go, de nem 125-tel előzöm a 120-szal haladót!

Érdekes, engem még sosem villogtak le. Mert vagy felgyorsítok én is az előzés során, majd ha befejeztem, akkor visszaállok az én utazótempómra, vagy bele sem kezdek az előzésbe, magyarul nem vágom ki az autót a belsőbe, csak mert PONT MOST akarom megelőzni az utánfutós autót, ami mögött már 10 km óta megyek.

Nem biztos, hogy könnyű megítélni egy feléd közeledő tárgy sebességét, de azt csak érzed, hogy gyorsan jön-e, vagy sem. Ha nem érzed, nem tudod megítélni a gyorsan érkező autóról, hogy ő bizony jóval gyorsabb nálad, akkor ajánlom egy szakorvos felkeresését.

2016. dec. 1. 00:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!