Suzuki swift dugattyúcsere otthon megoldható?
Lehet,de aki ilyenbe belevág,az nem itt kérdez.
És az sincs kizárva hogy fúrni kell a hengerfalat,vagy köszörülni a főtengelyt ha kopottak a csapok,azt pedig csak gépműhely tudja megcsinálni.
Persze a szét és összeszerelést csinálhatod magad is.
Kérdésedre válaszolva: igen, megoldható.
amúgy 99-es motort én kiemelnék, és asztalon szedném szét, hogy alaposan átnézhessem.
ha ezt teszed, meglátod jól teszed. Ne javíts csak egy dugattyút.
szerintem. (tudom, nem ezt kérdezted.)
Én 1 évvel ezelőtt csináltam szintén ugyanilyen autón,ugyanúgy a hármas hengert.
kb 25.000ftból megoldható az egész művelet.
Maga a dugattyú nem drága, de tedd hozzá hogy ha már a motort megbontod,kell egy új hengerfejtömítés és csavarszett is. Ha a gyűrűk nem sérültek akkor visszateheted rá őket,nem kell még arra is plusz pénzt költeni. nekem anno nem megrepedt hanem letört egy darab a dugóból,ami vitte magával az olajlehúzó gyűrűt is,ami miatt ette az olajat mint az állat.
szerelésnél arra érdemes figyelni hogy a hf-csavarokat megfelelő sorrendben és megfelelő nyomatékkal húzd meg(nyomatékkulcs használata erősen ajánlott).
kell még egy csapszegkinyomó is a dugóhoz,ill egy gyűrűfogó.
egyébként ha már megbontod a motort,érdemes mint a 4 dugót végiggyűrűzni,ha esetleg kopott lenne már a motor akkor ez segít rajta valamennyit.
Persze, hogy megoldható.
Előtte azért tisztázandó:
-biztos, hogy megrepedt a dugattyú?
-honnan tudod, hogy elegendő csak a csere?
(és ha csere melyik méret?)
(esetleg nem kell gépmunka?)
-ismered a szerelés pontos menetét?
(bontás/összerakás, vezérmű állítás, lehúzási sorrend, nyomatékok)
-vannak megfelelő eszközeid?
(hengerfurat mérő, mikrométer, crova, csillag-villás, imbusz, nyomatékkulcs)
-segédanyagok? olaj, paszta, tömítések, bilincsek..)
Ha minden O.K. akkor hajrá! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!