Attól függ, mibe szántad eredetileg a gázolajat. Ha régi dízel autóba (pl.: golf 1), vagy régi traktorba, akkor nem borítsd ki. Tegyél még hozzá gázolajat, legyen minimum 50 liternyi gázolaj az 5 liter benzinhez. Nagy mínuszokban ezt tankolhatod a gépbe.
Ha viszont valami modernebb gépbe szántad, akkor passz. Az újabb dízelekbe nem igazán előnyös belerakni.
2016. nov. 24. 08:24
2/11 anonim válasza:
Sajnos nálunk előfordult, hogy a családi cserebere után a dízel autómba benzint tankoltak. 10 litert és kb 20 volt benne. Teletank után picit prüszkölt, de azóta is probléma mentes. (megkérdeztem hozzáértő szerelőt is) Szóval nem muszáj kidobnod, de a lehető legnagyobb arányban legyen a gázolaj. Nem szakember vagyok, saját tapasztalatot írtam, szóval ezek szerint dönts. (ha én velem fordulna ez elő, lehetséges, hogy kiönteném az egészet, fő a békesség alapon)
2016. nov. 24. 08:42
3/11 anonim válasza:
ha még öntesz hozzá gázolajat, akkor modernebb autóba is beleteheted. Ismerősöm a 2006-os 525 dízel BMW-be véletlen tankolt pár liter benzint (kb 8-10 litert), szinte üres tankra, nem vette észre, átment a szomszéd városba, közben érezte, hogy furcsán megy az autó, megnézte a nyugtát, és látta, hogy benzint rakott bele. Teletankolta a következő kúton gázolajjal. Még 1-2 tankolásig érdekesen járt a motorja, de azóta is működik, és nincs vele gondja (vagy csak nem akar panaszkodni, de nem olyannak ismerem).
2016. nov. 24. 08:44
4/11 belapus válasza:
Veszélyes anyagnak/hulladéknak számít, nem tisztességes/jogszerű/környezetbarát megoldás, ha egyszerűen csak kiöntöd.
2016. nov. 24. 08:45
5/11 anonim válasza:
Ne használd fel járműben,nem ér annyit.
Viszont ki se öntsd,mert hasznos lötyi,csak tudd miben tárolni.
2016. nov. 24. 09:39
6/11 anonim válasza:
Öntsd bele a tankba, aztán tegyél bele 1 dl 2t olajat(amit robogókba, láncfűrészbe tesznek), aztán tankolj rá gázolajat még.
A 2t segít kenni, ugyanis a benzin szárít, és ezért nem jó a dieselbe(amúgy megy vele).
2016. nov. 24. 11:59
7/11 anonim válasza:
Én úgy lennék vele, hogy nem ér az egész "nyál" annyit, hogy szétba*zam vele az autó nagyon érzékeny befecskendezőjét.
2016. nov. 24. 14:14
8/11 anonim válasza:
Télen, nagy mínuszban kimondottan jól indul a dízel ezzel a koktéllal.
Ne öntsd ki, inkább a tankba. nem lesz semmi baj.
2016. nov. 24. 14:15
9/11 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a hasznos válaszát! Válaszolva: E 250 D az autó (W124-es régi merci, 1994-es évjárat). Akkor ebbe mehet mondjuk 50 L gázolaj / 5 L benzin? Kiegészítve a 2T olajból 1 decivel?
2016. nov. 25. 06:22
10/11 anonim válasza:
nyugodtan öntsd bele.
2T olajból ebbe a koktélba én max 1-2 KUPAKNYIT (az olajosbödön kupakjára gondolok) raknék, semmivel se többet.
A 124-es merc ezt bőven elviseli. Mielőtt bejöttek ezek a spec adalékos gázolajok, tényleg így óvták a dermedéstől/fagyástól a gázolajat nagy hidegekben, hogy kapott egy kis benzint.
Az olajról annyit, hogy régen volt egy benzines Opel Kadettem, abba 3-4 teletankolás után mindig ötöttem a tankba egy kupaknyit abból a fajta motorolajból, ami egyébkét volt az autóban. Hibátlan volt vele.
Nyugodj meg, ezzel még bőven nem vágod haza a verdát. 50 L gázolaj 5 Liter benyához bőven jó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!