Nos az a helyzet hogy olyan munkám van amivel viszonylag sokat kell mennem kocsival de támogatják üzem anyagban úgyhogy inkább dízelben gondolkodom (sokszor napi 200 km is meg kell tennem)
Eddig egy Opel astra 1.4-es 60 lovas vadállatot használtam erre a célra de belátom hogy ezt az autót nem erre találták ki ezért akarok egy erősebbet .
Azért gondolkodtam Vectra C-ben mert már van két gyerkőc és tervezzük a harmadikat szóval nekem méretben nem játszanak a corsa méretű autók .
Én az 1.9-es CDTI-t néztem mert arról nagyon jókat olvastam neten mivel abba nem Opel motor hanem Fiat motor van (azt hiszem de lehet hülyeséget olvastam) és hogy ezek nagyon megbízható motorok illetve 150 pacisak amik nagyon erősek tehát nekem bőven elég (tudom 150 ló nem sok de a 60 lovas astrámhoz képest igen az. )
A szívem húz az Opel felé mert nagyon szeretem ezt a márkát .
A keretem kb olyan 1.6-7 millió forint DE ebben már benne van az átírás és az első szerviz is
Ha az Opelt szereted, nincs mese, vegyél olyat. Én kifejezetten nem szeretem az Opeleket, tehát nem vagyok elfogult pozitív értelemben. A motor valóban jó, akár melyik verziót választod. A hírdetéseket elnézegetve sok őszinte km-esnek tűnő van benne, látszik, hogy simán 300.000 feletti futásra is képesek, megtartva a kultúrált kinézetű belteret. Én kombit javaslok, de abból is van bőven. Azt gondolom, nagy és kényelmes autó és a fenntartásio költségei sem terhelik meg jobban a zsebed, mint ami elviselhető lenne. Természetesen itt is olyat kell vegyél, ami leinformálható és mindenképpen nézesd át!
2016. nov. 22. 11:17
2/7 anonim válasza:
A CDTI még a jó kis Opel motor. A Fiattal együtt a JTD-t használják újbban. A CDTI-ről nem tudok rosszat írni (a szokásos dízel nyavajákon fölül -kettőstömegű lendkereék és társai-), a JTD-t meg nem ismerem, arról nem nyilatkozom. Régebben próbáltam egy 1.3-as CDTI Corsa Van gépet, meglepően fürge volt, és nem evett sokat. De nyilván egy vectrába ilyet nem is raktak, minimum az 1.9. Helyedben ezt, a régebbi CDTI-t nézném.
2016. nov. 22. 11:32
3/7 anonim válasza:
A CDTI Fiat dízel. A DTI a nem Fiat, de az kerülendő a leírások alapján.
2016. nov. 22. 11:45
4/7 anonim válasza:
a cdti fiat? hol? az a JTD. Alfákban, Fiatokban, Opelekben szolgál, újabban. Több mint 10 éve jött a CDTI (a DTI "utódjaként", ha jól tudom), ennek még köze nincs a fiathoz.
2016. nov. 22. 11:51
5/7 anonim válasza:
a CDTI annyiban "más" mint az elődje, hogy megkapta a közös nyomócsöves cuccot (common rail), ennek a "jele" a "C" a CDTI jelölésben.
A régi DTI-nél az olajra nagyon figyelni kell (minőség) mert hajlamos megszorulni a turbó, ha nem a megfelelő olajjal hajtod. Láttam megszorult turbós "A" Zafirát (2.2 DTI), nem volt szép látvány (opel szervízben melóztam egy ideig)
2016. nov. 22. 11:56
6/7 anonim válasza:
Nézz utána. Az 1.9 CDTI (120 és 150 lóerővel) a Fiat JTD motorja. Ahogy a Fiesta 1.4 TDCi motorja a PSA 1.4 HDI motorja.
2016. nov. 22. 13:31
7/7 anonim válasza:
Ilyen kritériumok mellett én egy Zafirában gondolkodnék.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!