Hogy lehet megtanulni parkolni és ráérezni az autóra?
Már régóta van jogsim, de nem sokat vezettem. A sima vezetgetéssel nincs nagy problémám, viszont a kocsit nem érzem olyan szinten hogy bátran beparkoljak szűk helyekre, bejárjak kapubejárókon vagy garázsba..
A gondom hogy valahogy nem érzem a kocsit, hogy pl ha elmegyek valami mellett akkor mekkora távolságban tettem-e az.. Hogy tudok jobban ráérezni erre?
kieg: nem vezetek sűrűn. Ezért is van az hogy nem igazán éreztem rá akkoriban.
Normális válaszokat légyszi.
Ezen csak az segít, ha gyakorolsz, és megtanulod érezni az autó elejét, széleit, végét.
Elmélkedéssel ez nem tanulható, legfeljebb annyit tehetsz, hogy neccesen szűk helyekre nem próbálsz még beállni, főleg, ha nagy körülötted a nyüzsgés.
Lesznek tanulásra alkalmas helyzetek, ilyen például, amikor áll a parkolóban egy autó, de mellette bőven van szabad hely.
Szépen mellé állsz, csak arra az autóra kell figyelned, és a mögötted lévő dolgokra (padka, kuka, akármi)
Állj mellé "normál" távolságra, úgy hogy a másik oldali parkolóhelyt lehetőleg ne vedd igénybe (elképzeled, hogy ott is áll egy autó, de mivel nincs ott, így, ha nem pontosan kormányoztál nincs semmi galiba, nem szorulsz be az autók közé.
Üres parkolóban is lehet gyakorolni a két vonal közé beállást.
Nem árt azért ha fejben megvannak a lépések, támpontok, amit egykoron az oktató tanított.
Előzéskor, kikerüléskor inkább tarts nagyobb oldaltávolságot, sőt, ha mér nem lesz gond az autó szélének érzésével, akkor sem ajánlott rászokni, hogy kis oldaltávolságot tartva előzz.
Gyakorlattal
Gyakorlással. Akinek van egy kis esze annak menni fog.
Akinek nincs annak sose fog.
Gyakoroni, gyakarolni, gyakorolni.
Illetve ha megengedheted magadnak, vegyél egy olyan autót, aminek az eleje és hátulja rövid, és jól kilátsz körbe, és/vagy nem kár érte, ha esetleg megroppantod véletlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!