Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suzuki Swift olajfogyás?

Suzuki Swift olajfogyás?

Figyelt kérdés

Volt egy hosszabb utam tegnap, 400km oda-vissza.

Mielőtt elindultam az olajszint pont a felső nívónál volt, de miután hazaértem,leellenőríztem és fél centivel lejjebb volt a szint,fél óra állás után néztem meg hogy lecsepegjen rendesen.

Az autó 5000kmel ezelőtt volt gyűrűzve+szelepszár szimering is cserélve volt,eddig nem volt olajfogyasztás. rendesen be lett járatva. hajtva sem volt a mostani úton,120fölé nem ment. az olaj sehol nem folyik,száraz a blokk alul,felül. nem füstöl a kocsi.

2016. nov. 19. 11:05
 1/8 A kérdező kommentje:
Az autó Suzuki Swift 1.3 1999 8szelepes
2016. nov. 19. 11:16
 2/8 anonim ***** válasza:
A szokásostól eltérő hosszabb ut után akár természetesnek is mondhato az olajfogyasztás.szokták ilyenkor mondani,a magasabb üzemi hőm.miatt kiég a belekeveredett benzin
2016. nov. 19. 14:45
 3/8 anonim ***** válasza:
Pályán nem meglepő
2016. nov. 19. 14:52
 4/8 anonim ***** válasza:

Egy frissen felújított blokknál,ami tisztességesen be volt járatva,5000km után egy 400km-es úton nem normális ekkora olajfogyasztás,még akkor sem ha végig 6 ezres fordulaton mentél.

Én is nemrég estem át ezen,én naponta töltöttem akár egy litert is bele,de felújítás után 3-4 ezer kilométerenként fogy annyi olaj,mint neked 400km alatt.Vagy még annyi se.

Volt Suzuki G13BB motorunk is generálozva,annál sem jelentkezett ilyen utána soha.

Milyen olaj van benne?Mert ha ilyen sűrű 10w40,akkor a fél óra az még nem feltétlen elég,hogy az összes visszacsöpögjön.

Hengerfal milyen állapotban volt?Nem javasoltak fúrást?

Egyébként nem mindig sikerül a gyűrűzés és a szelepszárszimering csere.

2016. nov. 19. 16:24
 5/8 anonim ***** válasza:

És még két fontos kérdés.

A felújítás óta ezidáig nem evett olajat,csak most?

Hányszor volt cserélve az olaj a felújítás óta,és mikor?

2016. nov. 19. 16:25
 6/8 A kérdező kommentje:
A felújítás óta minden héten ellenőriztem a szintet. Eddig még sosem fogyott olaj. Eddig csak maximum 120km es távon volt használva. Most kellett mennem pestre, odavissza 400km volt. 4óra körül jöttem haza,este 8kor néztem a szintet.
2016. nov. 19. 16:48
 7/8 A kérdező kommentje:

a hengerfal nem volt rossz állapotban, szinte semmi válluk nem volt. tisztességesen be lett járatva, az első 400km en 80 km/h fölé nem mentem vele, utána 1500kmig nem ment 100 fölé. egyébként a 100 az alaptempóm, ha nem muszáj nem megyek fölé. most sem mentem vele 120fölé.

eddig egy deci olajat nem evett, ennyire megviselte volna a hosszú út?

2016. nov. 19. 16:53
 8/8 A kérdező kommentje:
még az az olaj van benne, ami a felújításkor került bele,valami SHD vagy hasonló neve van.
2016. nov. 19. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!