Suzuki Swift olajfogyás?
Volt egy hosszabb utam tegnap, 400km oda-vissza.
Mielőtt elindultam az olajszint pont a felső nívónál volt, de miután hazaértem,leellenőríztem és fél centivel lejjebb volt a szint,fél óra állás után néztem meg hogy lecsepegjen rendesen.
Az autó 5000kmel ezelőtt volt gyűrűzve+szelepszár szimering is cserélve volt,eddig nem volt olajfogyasztás. rendesen be lett járatva. hajtva sem volt a mostani úton,120fölé nem ment. az olaj sehol nem folyik,száraz a blokk alul,felül. nem füstöl a kocsi.
Egy frissen felújított blokknál,ami tisztességesen be volt járatva,5000km után egy 400km-es úton nem normális ekkora olajfogyasztás,még akkor sem ha végig 6 ezres fordulaton mentél.
Én is nemrég estem át ezen,én naponta töltöttem akár egy litert is bele,de felújítás után 3-4 ezer kilométerenként fogy annyi olaj,mint neked 400km alatt.Vagy még annyi se.
Volt Suzuki G13BB motorunk is generálozva,annál sem jelentkezett ilyen utána soha.
Milyen olaj van benne?Mert ha ilyen sűrű 10w40,akkor a fél óra az még nem feltétlen elég,hogy az összes visszacsöpögjön.
Hengerfal milyen állapotban volt?Nem javasoltak fúrást?
Egyébként nem mindig sikerül a gyűrűzés és a szelepszárszimering csere.
És még két fontos kérdés.
A felújítás óta ezidáig nem evett olajat,csak most?
Hányszor volt cserélve az olaj a felújítás óta,és mikor?
a hengerfal nem volt rossz állapotban, szinte semmi válluk nem volt. tisztességesen be lett járatva, az első 400km en 80 km/h fölé nem mentem vele, utána 1500kmig nem ment 100 fölé. egyébként a 100 az alaptempóm, ha nem muszáj nem megyek fölé. most sem mentem vele 120fölé.
eddig egy deci olajat nem evett, ennyire megviselte volna a hosszú út?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!