Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Decemberben egy éjszaka az...

Decemberben egy éjszaka az autóban?

Figyelt kérdés

Hogy lehetne kivitelezni hogy ketten ne fagyjunk halálra? Autót (már amennyire) kímélve ? Alapjáraton egész éjszaka? ha a gyújtást ráadom és fújatom a meleg levegőt akkor meg lemerül az akksi. Az autó álló helyzetben lenne.

Elég valószínű hogy el kell töltenem egy másik emberrel majd egy éjszakát az autóban, nem brahiból ! Épkézláb ötletek szeretnék :) Az autó ha számít-> 96os Suzuki Swift GC. Előre is köszönöm szépen

2016. nov. 14. 22:03
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
91%
Sokat éjszakáztunk kocsiban. Tdi. Egyszer se járattuk. Egy minőségi hálózsák aztán kész. Egyszál boxerben aludtam végig a -15fokban! Persze nem Tesco gazdaságos hálózsák kell! Kérj kölcsön valakitől. Akkor aludni is lehet nyugodtan. De akkor se lesz semmi ha járatod egész éjszaka.
2016. nov. 14. 23:54
 12/28 anonim ***** válasza:
81%
Hagyd járni alapjáraton, semmit nem ártasz vele a motornak, sokkal rosszabbat teszel, ha folyton leállítod, aztán újraindítod. Ha jó állapotú a kocsi, kellemes meleget tudsz csinálni. Sajnos volt olyan életszakaszom váláskor, hogy rendszeresen egy régi Swiftben éjszakáztam, mínuszokban is ki lehetett bírni, szépen fűtött, csak pokolian kényelmetlen volt.
2016. nov. 14. 23:58
 13/28 anonim ***** válasza:
93%

Kezdjük ott, hogy decemberben is lehet éjjel pluszos a hőmérséklet, de lehet zimankó is. Enyhe időben, kellően felöltözve fűzés nélkül is ki lehet bírni, bár nem értem, miért kell álló helyben tölteni az éjszakát (buli lesz?).

Zimankóban más a helyzet, keresni kell más lehetőséget, nem az autóban éjszakázni.

Halkan jegyzem meg az órákon keresztül egy helyben állva járatott motor szénmonoxid mérgezés veszélyes is.

2016. nov. 15. 03:29
 14/28 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Réges-régen a melóm miatt sokat aludtam a kocsiban, 1.0 Swift. Csóró gyerek voltam, eszem ágában sem volt éjszakánként kidobálni az ablakon több mint 1000ft-ot, szóval hálózsák. Jót lehet aludni...

Most ha lekoppan a szemem vezetés közben és félreállok 5percre nyújtózkodni, de véletlenül elalszom pár órára, akkor járó motor+fűtés.

2016. nov. 15. 07:32
 15/28 anonim ***** válasza:
87%
Ne csináljátok! Nem lesz köszönet abban az éjszakában sehogy sem. Ha járatod a motort, mert másképp nem keletkezik meleg, azt a motor éppenséggel kibírja, de félő hogy a kipufogógáz be fog jutni az utastérbe és az, katalizátor ide vagy oda, nem egészséges, sőt a szénmonoxid miatt halálos, és nem fogod érezni a szagot. Mert a katalizátor, ha már meleg, azt eléggé jól kiiktatja. Inkább valami kis sátrat szerezz meg két baromi jó hálózsákot.
2016. nov. 15. 09:30
 16/28 A kérdező kommentje:

Már őszintén nem tudom kinek higgyek !

Szén-monoxid mérgezés valóban lehetséges? értelemszerűen nem egy fal elé állok be ami teljesen takarja a kipufogót és még ha megfordul is a széljárás az se annyira tartósan. Mégegyszer kiemelem, a kocsiban NEM lesz alvás, ez biztos és az is hogy benne kell töltenünk az éjszakát, nem teszkóba sétálgatva meg sátrazva valahol.

Szóval valaki észérvekkel támassza alá nekem a tutit ha lehetséges ez egyátalán. Járassam a motort egész éjjel alapjáraton vagy ne mert mind ott halunk?(szénmonoxid)

Nem gondoltam volna hogy ennyire eltérő vélemények vannak, azt hittem ennél egyszerűbb egy éjszakát eltölteni egy autóban, ami habár régi de be tud fűteni rendesen ha úgy szeretném. Köszönöm ha még valaki válaszol és az eddigieket ismételten köszönöm !!!

2016. nov. 16. 20:23
 17/28 A kérdező kommentje:

Sőt, valaki azt is írta hogy éppen csak hogy kibírja a motor az éjszakát ha végigjáratom. Vélemények ?

( Pl. mi az hogy éppen kibírja? Reggelre darabokra esik vagy, hogy kellene ezt elképzelnem? )

2016. nov. 16. 20:26
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Én is és más is írtuk, hogy aludtak már autóban járó motorral, Swift-ben, most mit parázol? Ti ráadásul nem is aludni fogtok, akkor főleg nem értem. Ha valami nem oké a motorral, fel fog tűnni, ahogy az is, ha kipufogógáz jön be. De ha jó állapotú az autó, akkor nem fog bejönni semmi, nyugi, és a motornak sem esik semmi baja.
2016. nov. 17. 13:55
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Írok ellenvéleményt, volt már rá példa, hogy a szabadban egy helyben álló, járó motor kipufogó füstje beszivárgott az utastérbe.

Ez persze sz autó állapotától is függ, meg attól, hogy a légmozgás elviszi a füstöt, vagy rátolja az autóra.

A füstöt meg lehet érezni, a szénmonocid viszont szagtalan, alattomos.

Senki nem azt írta, hogy biztosan bejut a szénmonoxid az utastérbe, de nrm is nulla az esélye.

A motornak nem árt, ha órákon keresztül alapjáraton működik, de a katalizátornak árthat (ez is feltételes mód).

Ha nem alkoholizálás után töltöd az autoban az éjszakát, és ébren, akkor érdemes idönként menni egy kört.

Amúgy azt csinálsz, amit akarsz, de ha alkohol is lesz, ne ülj a kormánynál járó motorral:-)

2016. nov. 17. 14:10
 20/28 veterán vas ***** válasza:
74%

Nem tudom hány éves vagy, de még sosem töltöttél el egy éjszakát autóban? Nem jártál még kirándulni, horgászni, csajozni, vagy autóversenyre vagy akármire? Van meleg ruha, hálózsák, termoszba tea. Időnként be lehet indítani a motort, vagy ha annyira spórolsz, félóránként fusd körbe az autót 10-szer jobbról és 10-szer balról, aztán told el vagy 300 métert a parton fölfelé.

Nem hinném hogy farkasok vagy jegesmedvék ólálkodnak a sötétben, és nem szibériai mínusz 50 fokról van szó.

Ne legyél már ilyen tutyimutyi!

2016. nov. 17. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!