Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót ajánlotok egy 17...

Milyen autót ajánlotok egy 17 évesnek első autónak?

Figyelt kérdés
Most kezdem a jogsit,és melóból összegyűjtött pénzből szeretnék majd venni egy autót amint leteszem a jogsit.Az ára 3-400000ft körül legyen(természetesen használt:D),erős( 100LE+),gyors,és ne suzukit meg ilyeneket:D.Mit ajánlotok?

2016. nov. 14. 21:27
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
70%

"Igazából csak ilyen "átmeneti" autó lenne,mert 18. születésnapomra fogok "kapni" annyi pénzt amiből már tudok venni egy komolyabb autót."

Ha átmeneti autónak kell, akkor miért nem veszel egy kis rohangálós olcsón fenntartható valamit ( pl egy Golf3-at ahogy írták ) a szülinapodra kapott pénzt meg elrakhatod máshova. Ha autót veszel ott csak csökken a pénzed értéke, az autónak értékvesztése van, vannak fenntartási költségei stb. Ha a kapott pénzt félredobod, befekteted akkor a pénzed értéke nőni fog, később ha másra is rálátásod, tudásod és akaratod lesz abból a pénzből meg tudsz majd indítani egy saját vállalkozást ami szintén pénzt hoz. Ha autót veszel az fog valaha pénzt hozni? Ezeken én a helyedben elgondolkoznék. Pénzből lehet több pénzt csinálni, autóból általában nem lehet.

2016. nov. 14. 22:58
 12/41 anonim ***** válasza:

Csak a tömegközlekedés hiánya miatt kell autó, de azért legyen 100 LE felett. Ráadásul ha úgyis csak átmeneti autó, akkor minek ilyen erőset venni??! Na, ez is értelmes gondolkodás! :D

A vagánykodás az kell, utána meg a roncs és a koporsó! :/

Húgom barátja 25 éves, nemrég vett egy '98-as VW Polo Sedant (1.4 60 LE), és teljesen elégedett vele, az is mindig elviszi A-ból B-be!

2016. nov. 14. 23:25
 13/41 anonim ***** válasza:
Szerintem csapasd vmi 100 éves bömbivel. Most légy hülye, ne felnőttként. (jó azért meghalni nem kell). Egy egyes cápa fél év műszakival, aztán kuka.
2016. nov. 14. 23:46
 14/41 anonim ***** válasza:
64%

Egy régebbi Astra/Vectra.

Fenntartása olcsó, ha kis köbcentiset veszel, még olcsóbb.

1.4-es motorral súlyának megfelelően teljesít.

Első autónak ne akarj 100+ lovat, mert azt a kocsit meg

is kell ám fogni, ha valami történik. Falu, gondolom

akkor vadveszély... Innentől inkább a biztonságra menj.

2016. nov. 15. 06:34
 15/41 anonim ***** válasza:
32%

A költségekről ne is beszéljünk.

Egy 100+ lovas kocsinak az átírása, teljesítményadója sem kevés. És hát a biztosítás sem lesz olcsó 100+ lóra meg kezdő jogsira... De ha te 1 év alatt a kocsi árát még egyszer ki akarod fizetni as hivataloknak+biztosítónak, hajrá...

Nem értem, mire ez a jaszkari. Én annó boldogh voltam, hogy anno saját pénzből letettem a jogsit és vettem egy Marutit. Tökéletesen jó volt, elvitt A-ból B-be. Aztán lecseréltem egy Swiftre, 4 éve azzal járok, teljesen jó, ennél olcsóbb kocsi nincs, ezt komolyan mondom. A lóerők hiánya eddig nem izgatott, mert mindig odaértem, ahova akartam.

Ha vagánykodni kell egy kocsi, amit azért használni is akarsz, akkor duplázd meg azt a pénzt amid most van, és utána gondolkozz vásárlásban!

2016. nov. 15. 10:08
 16/41 anonim ***** válasza:
48%

Komolyan írtam az MX3-t.

Ennyi pénzért bőven találsz,nem jellemző rájuk az óratekergetés,meg a nagy szépítgetések se,de azért lehet rá számítani hogy korrodálnak a sárvédőívek,furák az illesztések a kasztni elemeknél,meg menetközbe zörög benne minden amit műanyagbolhákkal rögzítettek,de a végletekig megbízható,egyszerű japán technika.

Felszereltségből is széles a skála,létezik 1.6-os 90 lovas motorral,amibe se klíma,se elektromos ablak,se semmi,se ABS,csak egy légzsák és a tiszta technika.Aztán vannak az erősebb 115 lovas 1.6-ok,akár elektromos ablakkal,klímával,elektromos tetővel,tükörfűtéssel,ABS-el és hasonlók.A csúcs pedig az 1.8-as V6-os 135 lóerő körül.Mindezt 1040-1100kg önsúllyal.

Kényelmesebb,sportosabb,megbízhatóbb és biztonságosabb is mint egy Swift,és legalább biztosan nem tévesztem el az autómat a Tesco parkolóba.

Alfa nem ér fel megbízhatóságban egy Mazdához vagy Suzukihoz,de még egy Opelhez sem.Csak annak való Alfa,aki nem kérdez,hanem Alfát vesz,kerüljön bármibe is.

A 100 lóerővel meg ne dobálkozz kérdező,főleg ne úgy hogy a Swift-et lassúnak tartod.Az 1.3-as 16 szelepes lehet hogy csak 86 lóerő,de mindez egy 750kg-os autóban van.Tehát ha te egy átlag 1300-1400kg sedánt szeretnél,akkor 160 lóerővel számolj legalább,ha olyan fürgeséget vársz mint egy Swift-től.

Lehet szép álom az Alfa 156,de 140 lóerő alatt azt is elveri a Swift.

2016. nov. 15. 18:17
 17/41 anonim ***** válasza:
27%

Egyébként meg minek válaszol autós topikban olyan ember,aki szerint tökéletes egy Maruti,majd utána ha beteljesedett az élet,akkor egy Swift?Aki meg ennél erősebbet akar az meg jampi,meg újgazdag,meg száguldozó és a többi ugye?Sehol nem láttam szempontnak a kérdésben,hogy a lehető legkevesebb pénzből kifilléreskedhető kocsi legyen.

Ez van neked,lehet jó a Swift,senki se bánt érte,de ne akard már bemagyarázni annak,aki szempontként kitűzte hogy az adott keretből neki valami erősebb kell,hogy ez hülyeség,minek akar annyit,mikor a Maruti is elvisz A-ból B-be.Ja meg a busz is,aztán az legalább kényelmesebb,meg legalább abba néha érzek valami gyorsuláshoz hasonlót is.

A gombos telefonnal is életben lehet maradni a mai világban,ahogyan a Pentium 4-es PC-vel és a Marutival is,de attól még nem kell lenyomni az olyanok torkán is,akiknek vannak némi igényeik.

2016. nov. 15. 18:32
 18/41 veterán vas ***** válasza:
Miközben a márka és lóerő kérdésen rugózol, az alatt ugye nem felejtetted el, hogy a kérdezőnek még a jogosítványa sincs meg? :D
2016. nov. 15. 22:06
 19/41 anonim ***** válasza:

Kedves 17-es. A Marutis vagyok. Azért kellett lecserélnem, mert a hülye Pesti szmogriadóba nem tudtam vele dolgozni menni...

A Swift más besorolás. Mivel ingázok, ezért erre a legtökéletesebb választás.

A másik, hogy elsiklottál afelett az információ felett, hogy a kérdező 3-400 ezer forintért szeretne "szuperautót" venni.

Nincs bajom az erősebb jobb kocsikkal, csak azok nem 300ezerbe kerülnek. Ezért írtam, hogy ne akarjon "pénz nélkül" jaszkarizni, aki ennyit szán kocsira, az swiftet vegyen, mert az a legolcsóbb (hosszú távon).

2016. nov. 16. 09:36
 20/41 veterán vas ***** válasza:

Jól látod #17!

Vannak Marutisok, Swiftesek, és nagyon sokan használnak gombos telefont. Nem azért, mintha nem lenne igényük, Jaguar-ra vagy simogatós ;) telóra, hanem azért, mert reálisan gondolkodnak és nem szeretnék, hogy még az unokájuk első szava is az legyen: "törlesztőrészlet".

Ezek az emberek nem igénytelenek, csak megpróbálnak élni, az adott anyagi körülményeik között.

Véleményem szerint, sokkal jobb egy öreg kisautóval gurulni, mint jogosítvány nélkül fagyoskodni a buszmegállóban, és közben 100Le fölötti autóról álmodozni.

2016. nov. 16. 10:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!