Milyem jogostivany kell hogy 50ccm-es motort vezethessek, de gyorsabban mehessek vele mint 45km/h?
Sziasztok!
Milyen jogositvany kell hogy egy 50cm3 motort vezethessek de ha kepes ra a gep gyorsabban mehessek vele mint 45km/h.
Mert ugytudom hogy a segedmotor jogsival megbuntetnek ha gyorsabban magyek mint 45.
Segitsegeteket elore is koszi.
2-es:
Neked van jogsid?
Amúgy jó a kérdés! Ilyen fajta megközelítés még soha nem jutott eszembe. :)
Bár 2 éve volt két kresz vizsgám, de a motoros dolgokkal abszolút nem foglalkoztam, úgyhogy én is csak tippelek. Az A1 jogsi már a "nagyoknak" szól, így azokra a normális sebesség határok érvényesek. Viszont arra én is kiváncsi vagyok, hogy ha rendes motor jogsim van és egy smkp-nak minősülő motort vezetek, akkor arra melyik seb. határ az érvényes.
Mellesleg, nam igazán hallottam még olyat, hogy ha a mopedes 45 helyett 50-nel megy, azért megbüntették volna.
14 vagyok nincs jogsim majd csak jovo nyaron fogom letenni a segedmotorost .
De akarok majd venni egy Aprilia RX50-es 50 ccm-es kross motort, es azs olvastam hogy az akar 80-at is tud menni.
Szoval milyen jogsival mehet azzl 80-al anelkul hogy nem buntet meg a rendor?
Koszi a segitsegeteket.
De meg mindíg nem tudom hogy mehetek-e vele gyorsabban mint 45.Mert ha mondjuk egy közeli városba át akarok ugrani, vagy ki a tanyára akkor főúton biztos nem hogog 4z-tel cammogni miközben képes menni 80-at is.
Szóval ha valaki tudja hogy milyen jogsi kell ahhoz vagy mit tudok ez érdekében tenni az légyszi írja le.
SMKP -> tervezesi sebessege 45km/h
Ezt vezetheted "segedmotoros" jogsival, de kozuton nem mehetsz 45-nel gyorsabban. (az mas kerdes, hogy 50..55-ert meg nem nagyon meszelnek el).
Ha gyorsabban szeretnel menni legalisan, akkor ahhoz "rendszamos" motor kell, hozza valo jogsival (ami 14 evesen meg nem lesz...)
Köszi a segítségeteket!
De, ha veszek egy Aprilia RX 50-es 50ccm-es kross motort azt vezethetem 45km/h-val
Itt egy kép róla:
Az van hogy ma nincs smpk a szabályok szerint. (max Jani bá 40 éves verhovinája). Az én 50 ccm-es robogóm 95-öt megy. A hengerűrtartalma oké, de a többi paramétere alapján nem smkp. Így az A M-es jogsi értelmét veszti, és ezeket az 50es gépeket pedig le kéne vizsgáztatni nagymotorra rendszámmal és A1 vagy afölött jogsi kéne hozzá. Ez a hivatalos, de ez mindenki még a rendőr is leszarja.
A lényeg hogy legyen 50-es, ne száguldozz túlságosan. ( ha a hungárián felveszed a forgalom tempóját 70-nel, senki nem fog szólni érte) És legyen rá biztosításod, és adásvételi legyen nálad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!