Tippek Mazda RX-8-hoz?
Nagyon tetszik ez az autó és szeretnék venni egyet mindennapi használatra, viszont hallottam, hogy ez a wankel-motor tönkremegy nagyon hamar, a cseréje meg a felújítása pedig jó drága.
Az lenne a kérdésem, hogy valahogy az élettartamát meg lehetne hosszabbítani?
"Az lenne a kérdésem, hogy valahogy az élettartamát meg lehetne hosszabbítani?"
Ugy lehet meghosszabbítani,hogy nem veszel ilyet,vagy ha mégis akkor nem jarsz vele hanem beteszed a vitrinbe es nezegeted!
Meg nem tudom tisztában vagy-e az auto 20literes fogyasztasaval....mert nem csak a motorfelujitas draga hanem a benzin is!
Azért a Wankel felújítása nem olyan horror drága. Nem drágább, mint venni egy garnitúra 18-as nyári és téli gumit.
És ahogy írták, napi használatban a 20 liter körüli fogyasztás is hamarabb padlóra küld, mint a motorgenerál :D
Mit tippelek: legyen pénzed, bőségesen. Akkor nincs probléma. Ha nincs keret akkor ne vegyél ilyet.
Akkor valami sportosabb autót tudtok ajánlani így 1.7 millióig mondjuk? (Kinézetre nem kell sportosnak lennie feltétlen, de 9s alatt legyen 100-on)
És legyen meg minimum 150 ló, de ne fogyasszon átlag 11-nél többet és viszonylag legyen megbízható, ha egy rendesen szervizeltet veszek.
A wankel szuper dolog, de csak akkor, ha te kifejezetten erre vágysz. Megvannak a maga előnyei és hátrányai. Ilyen autót csak annak éri meg venni, aki kifejezetten rotary-őrült, mások úgyis utálni fogják.
Ha nem akarsz sokat foglalkozni vele, és szempont a fogyasztás, akkor a helyedben sürgősen elfelejteném, hogy egyáltalán a világon van olyasmi, hogy wankel motor. :D
Ezzel nem leszólni akarom, én odáig vgyok értük, de nem valóak mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!