10 éves, ferdehátú, benzines autót keresek! Tippek?
Ford Focus, Mazda 3? Ezek nem rossz autók, megbízhatóak, a fenntartási költsége sem veszes.
2016. márc. 29. 16:53
Mazda 3 oké, az teljesen jó, de a Focus-t felejtsd el. Ami még szóba jöhet: Honda Civic/Jazz, Toyota Corolla. A Golf is jó. Ami elég megosztó autó, de jó az a Mercedes A osztály, magasabb üléspozíció, így kényelmesebb a ki-be szállás. 150-es szívóval teljesen megbízható, bár egy kicsit sokat eszik.
2016. márc. 29. 17:02
Én még egy Swiftet is bevállalnék, ha az olcsó fenntarthatóság is lényeg.
2016. márc. 29. 17:07
Nekem Golf 5 lett a vége, ugyanezek voltak a kritériumaim. Nagyon jó autó. Ami még szóba jött, az a Ford Focus(nincs vele semmi baj, van a családban, nyugodtan meg lehet venni, az elmúlt 10 évben nem volt semmi baja), Seat Leon, ami a Golf párja, a H Astra belseje nekem nem tetszett, és Audi A3.
Tényleg nem olcsó a Golf és az A3, cserébe viszont nagyon jól tartja az árát. Drágábban kapsz egy 12 éves Golfot, mint egy 4 éves Opel Corsát.
2016. márc. 29. 17:29
5/21 A kérdező kommentje:
Huszonéves srác vagyok, megyeszékhelyen dolgozom, nem vagyok nagy autóhomo csak egy normális autót keresek városon belüli szaladgálásra. (Ha nagyobb táv van elkérem apám Passatját)
Ha Golf méretű autót veszel nagyobb távra se kell elkérned a Passat-ot, ezek a mai kompaktok is jól bírják a pályázást. Ha Golf, akkor az 1.6-os 101 lóerőst ajánlom ez egy nagyon megbízható 8 szelepes motor. Viszont alapjába véve a Golfnál olcsóbban juthatsz hozzá a SEAT Leonhoz, amit ugyanilyen 1.6-os motorral megkapsz valamivel olcsóbban. Én jobban is szeretem a Leon futóművét, valahogy sportosabban veszi a kanyarokat.
Mást azért nem nagyon ajánlgatok a Golfon meg Leonon kívül mert annyira sok tapasztalatom nincs velük. Japánok közül lehet még jó a Mazda 3 is, az nagyjából egy árban van a Golffal (bár lehet drágább is tőle kicsit).
2016. márc. 29. 18:16
7/21 A kérdező kommentje:
A Leonnak a belseje egy picit régies szerintem, jobban hasonlít a Golf4-re, ültem néhányban elég fapados. Ennek ellenére nem rossz kis autó.
8/21 A kérdező kommentje:
A Mazda 3-at felírtam, arra nem gondoltam eddig, ez király ötlet köszönöm!
9/21 A kérdező kommentje:
Illetve még annyi, hogy a Golf V az már csak a 105LE-16V változatban elérhető.
Mi is ferdehatut vettunk nemreg, kb ilyen 7-12 eveseket neztunk eredetileg. Nalunk a Leon(2. generacio) es a Honda Civic(a 8. generacio) voltak az abszolut nyerok a kinezetuk miatt. Tovabbi szimpatikus autok voltak meg: Hyundai i30, Kia Cee'd, Peugeot 307. Eleg sokat olvasgattam a vasarlast megelozoen es igazabol ezek kozul mindegyik auto egesz dicsert volt, meg a 307 is, azzal a kikotessel, hogy facelift utani modell legyen.
2016. márc. 29. 20:11
Kapcsolódó kérdések: