Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vennél turbó benzies autót?

Vennél turbó benzies autót?

Figyelt kérdés

Újonnan venném és benzinesből szívó már szinte nincs is az adott típusból. Amit vennék az se egy kis 1.0-s, hanem egy 1.6T, 200Le-vel, 300Nm-rel.

Tudom, hogy több a hibalehetőség és költségesebb is javítani mint egy szívót. Jelenleg dízelem van úgyhogy tisztában vagyok az árakkal, nem vágna padlóra pl egy turbófelújítás és az üzemanyagrendszer, injektrok lényegesen egyszerűbbek és olcsóbbak is mint a dízelnél.

Olvastam teszteken, hogy ez a motor 6-7 literrel beéri autópályán. Úgyhogy nem tartom vészesnek a fogyasztásást még a dízel után sem. Városban persze benyel 8-9 litert, de ott csak minimálisan használnám.

2016. nov. 11. 09:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
9%
Persze...pálya 7,város 8... hol olvastad ezt a marhaságot? XD
2016. nov. 11. 10:03
 2/13 anonim ***** válasza:
67%
Az egy elég kihegyezett teljesítmény már, biztosan fogyaszt rendesen, ha nyomod a gázt. De mivel nem ez volt a kérdésed, ugorjuk át. Ha újonnan veszed, min. 100.000 KM garancia (vagy 3 év) kell legyen rajta. Min aggódsz? Hahasználtan kérdeznéd, volna értelme aggódni, de így mi a fenének?
2016. nov. 11. 10:11
 3/13 anonim ***** válasza:
53%
Igen. Méghozzá Fiatot, azok nem közvetlen befecskendezésesek, így nem kokszolódik le a szívó traktusuk.
2016. nov. 11. 10:15
 4/13 anonim ***** válasza:
Helyette megdöglik más a multiair motorokban, akár már 60 ezernél. (FIAT szakműelyben mesélték és mutatták)
2016. nov. 11. 10:16
 5/13 anonim ***** válasza:
91%

első, te minden kérdésre a marhaságot írod?

nincs iskola, vagy mivan?

2016. nov. 11. 10:17
 6/13 anonim ***** válasza:
Ha városban úgyse nagyon használnád, akkor minek a benzines? Én is szinte csak pályán/országúton megyek, ezért vettem dízelt.
2016. nov. 11. 10:43
 7/13 A kérdező kommentje:

#6!

Azért mert bármikor bekövetkezhet az életemben egy olyan változás, amikor a mostani napi 230km-es autópályás ingásásból, amire a mostani dízelemet vettem, ritka városi rövidtávos autózgatások leszenek. Ekkor döbbentem rá, hogy mi a fenét fogok csinálni az eddigi szeretett cr-dízelemmel. Kinyírni, elkormolni nem akarom. Egy benzines talán ezt jobban tolerálja. Ezért ha már úgyis autót cserélek, ezt is figyelembe kell vennem. Kis városi 1.0-s benzinest pedig egyelőre azért nem szeretnék, mert bizonytalan, hogy mikor jön el ez a változás. Lehet hogy jövő héten, de lehet hogy csak pár év múlva.

Hogy mi ez a változás, abba had ne menjek bele és had ne kelljen a magánéletembe turkálni, mert a kérdés szempontjából teljesen lényegtelen!

Igen #2-es!

De ha egy új autóra beruházok x millió forintot akkor nem fogom 3 év múlva eladni negyedáron. Legalábbis én így vagyok ezzel. A mostani használat mellett pedig 100.000km-t le is fut ennyi idő alatt.

Valahogy sejtettem, hogy ezt nem itt kéne megkérdezni... Mindegy, egy próbát megért.

2016. nov. 11. 13:48
 8/13 anonim ***** válasza:

2-es vagyok!

meg ne sértődj, kérdező! Én azt gondolom, hogy mire eléred a 100.000 KM-t, elég sok víz lefolyik majd a Dunán. Most sem tudod pontosan, mikor változnak a körülményeid, ami miatt a cserét fontolgatod! Nem érdekel a magánéleted, nem is erre akarom hegyezni a mondani valómat. Azt tudod, hogy a modern turbós benzines motorok szinte ugyanannyire problémásak tudnak lenni, mint a dízelek. Más a nyűg, de ugyanúgy lehet drága. Viszont, ha első tulajdonosként betartod a sűrűbb oljacsere periódusokat, meg a turbó megóvásának szabályait, jó esélyed van, hogy akár 150 ezret is hiba nélkül tudsz elmenni.

2016. nov. 11. 13:57
 9/13 BiTOPro97 ***** válasza:

Nem csak vennék, de veszek is nagyjából féléven belül turbós benzinest.

Amit leírtál a te helyedben is vennék.

Amúgy imádtam az eddig egyetlen dízeles személyautóm - és sokat vezettem is - , de lesz még másik saját is. Tehát nem vagyok dízel ellenes.

2016. nov. 11. 16:13
 10/13 anonim ***** válasza:

Én is most veszek újat. Mivel hosszú távra tervezem, és én rövid távon is használom, az kikötés volt, hogy turbó nem lesz.

A dízel igaz, hogy keveset fogyaszt, de pont ezért 20 perc mire üzemmeleg lesz.

Ha asszony is vezetné, neki meg el nem magyarázod, hogy 20 percig csak óvatosan nyomja neki, aztán leállítás előtt még fél percig járassa a kocsit :)

Évi 10e km-re nem is érné meg a dízel, sokkal drágább.

Csábító a nagy teljesítmény, de igazából nem használnám ki, maradtam egy 135 lovas 1.6 benzinnél.

Eddig is szívó benzinem volt csak fele ennyi lóval, szóval nem idegenkedem a visszakapcsolástól, ha előzni kell.

2016. nov. 11. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!