Őszi időben nektek hány km kell hogy a kocsi hűtőfolyadéka elérje a stabil 90 fokot?
Figyelt kérdés
Orrmotoros autó, 6 liter fagyálló kell bele, országút mellett lakunk, belvárosi dugóban elég hamar melegszik, viszont ha egyből az országútra hajtok és alacsony forgalom mellett 80-90-es állandó tempóval haladok akkor sokkal több km kell hozzá, termosztát nemrég lett cserélve benne2016. nov. 7. 19:16
11/15 A kérdező kommentje:
A hűtőfolyadék pár napja lett cserélve, a termosztátot megnéztem a szervizkönyvben 3,5 éve volt cserélve(pedig úgy emlékeztem mintha nemrég lett volna), de a csere után is fél évvel mikor bejött a hideg idő ugyanez volt vele, mondjuk 15 éves a kocsi tehát ugyan volt hűtőrendszer tisztításon is, de azért egy kicsit rozsdás a rendszer(az előző tulaj mindenre figyelt kivéve a hűtőfolyadék csereperiódusára) lehet hogy szemcsék vannak a folyadékban habár elvileg a friss fagyálló az keni is a rendszert tehát nem okozhatja a termosztát nehézkes működését de ki tudja
2016. nov. 8. 09:10
12/15 anonim válasza:
Azért azt tudjad hogy a dugó, nem jobb megoldás a motor melegítésére mint az egyenletes mérsékelt tempójú haladás. Lehet hogy kilométerben többet mész el míg beáll a mutató a helyére, de időben biztos hogy hamarabb lesz üzemmeleg a motor.És nem keletkezik a motorban kondenzvíz stb.
13/15 A kérdező kommentje:
Igen, tudom hogy a dugó és a rövid utak elég nagy károkat tudnak okozni a kipuffogórendszerben stb, de ha belekerül az ember akkor nincs mit tenni(azon kívül hogy online dugókerülő alkalmazást használok GPS gyanánt) :)(
Lehet hogy túlaggódom a dolgot, de hosszabb úton is akkor vagyok nyugodt ha már üzemmeleg a motor, minél kevésbé kopjon az a lényeg
2016. nov. 8. 18:58
14/15 A kérdező kommentje:
Időközben termosztátot cseréltettem és így télen 10 km, nyáron 4 km kell hozzá, de ez persze csak a hűtőfolyadék, a motorolaj hőmérsékletét nem mutatja a kocsi
2017. aug. 29. 17:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!