Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Őszi időben nektek hány km...

Őszi időben nektek hány km kell hogy a kocsi hűtőfolyadéka elérje a stabil 90 fokot?

Figyelt kérdés
Orrmotoros autó, 6 liter fagyálló kell bele, országút mellett lakunk, belvárosi dugóban elég hamar melegszik, viszont ha egyből az országútra hajtok és alacsony forgalom mellett 80-90-es állandó tempóval haladok akkor sokkal több km kell hozzá, termosztát nemrég lett cserélve benne

2016. nov. 7. 19:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
2.0 DTI, 14-17km.
2016. nov. 7. 20:11
 2/15 anonim ***** válasza:
55%

Szánít az üzemidő is a bemelegedésnél nem csak a km. Sőt abemelegedíshez nem ks km kell. Hanem csak idő. A melegedés mértéke meg a motor terhelésétől függ, valamint a külső hőmírsékletektől, és menetszíltől.

De ba elinduksz vele és hűti a menetszíl még akkor is hamarabb bemelegszik mintha járatod állóhlyben.

2016. nov. 7. 20:12
 3/15 anonim ***** válasza:
Amúgy nekem 1.4 benzin van. És olyan 3-4 km alatt van üzemin. Az üzemi az olyan 87-88 fok neki. Nálam ez a 3-4 km úgy értendő. Hogy felgyorsítok vele 50-re negyedikbe kaocsolok és 50-el megyek.
2016. nov. 7. 20:14
 4/15 anonim ***** válasza:
5-6 (1.4 benzin)
2016. nov. 7. 20:55
 5/15 anonim ***** válasza:

Pont pénteken mértem le. 9-10 fok körüli külső hőmérsékletnél, 21 fokra állított fűtéssel, Pesti gyér forgalmú külvárosban ahol úgy megyek át mint kés a vajon, kerek 7km kell az 1.7CDTI-nek.

Mindig azt hallom, hogy a dízel lassan melegszik be. De én ezt a 7km-t nem tartom vészesen soknak.

2016. nov. 7. 21:00
 6/15 anonim ***** válasza:

10 fok körül:

Renault Thalia 1.2 - 2-3 km

Ford Focus 1.6 TDCI - 10-12 km

Audi A6 3.0 TDI - 12 km

BMW 525i E34 - 3 km

Audi S3 1.8T - 4-5 km

Nem vettem észre olyat hogy bizonyos módszerekkel hamarabb melegszik. A dugóban állás nyilván járó motort feltételez, akkor is melegszik lassan az autó, ha nem teszel meg, csak 1 kilómétert mondjuk 15 perc alatt.

2016. nov. 7. 21:24
 7/15 anonim ***** válasza:
Gyorsabban melegszik, ha nem meleg levegőt fújatsz a beltérbe és belső keringetésre kapcsolod. Sokat számít a menetszél is. Trükk szokott lenni még robogóknál és autóknál is, hogy a hűtő felét letakarod egy kartonlappal. Bár szerintem ezek már felesleges dolgok. Amit leírsz szerintem természetes dolog, főleg ha dízel azok sokkal lassabban melegszenek.
2016. nov. 7. 22:47
 8/15 anonim ***** válasza:

A motor szempontjából másodlagos a hűtőfolyadék felmelegedési ideje, ha a kíméletes használatra törekszel, mert a motorolaj hőmérséklete sokkal fontosabb.

Én ezt szoktam nézni.

kb. 15km a 90 fokig, 1.6 CRTDI

2016. nov. 8. 07:08
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nekem egy 15 éves 1,3 I benzinesem van

Beindítás után max 1 percig szoktam járatni, van egy út amit viszonylag gyakran teszek meg egyik peremkerületből a másikba és onnan egyből vissza, sajnos az olaj hőmérsékletét nem tudom, de a hűtőfolyadék viszonylag hamar eléri a 70 fokot, aztán kell vagy 10 km(kb 18 perc) amíg felkúszik 90 fokig utána(gondolom kinyit a termosztát) visszaesik 70 körülire, majd ezt 1-2 alkalommal csinálja és kb 20 km(35-40 perc)mire beáll a mutató középre 90 fokra

Ez normális dolog ilyen hidegben, vagy valami gond lehet a hűtőrendszerrel? Amíg nem üzemmeleg a motor addig nem fűtök és kicsit magasabb fordulaton kapcsolok fel, 2000-3000 között tartva a fordulatszámot

2016. nov. 8. 07:55
 10/15 anonim ***** válasza:
Cserélj termosztátot, abból baj nem lehet, és lehetséges hogy a hűtőfolyadék is megfáradt már, de ez utóbbinak nem sok köze van a leírt jelenséghez.
2016. nov. 8. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!