Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kihagyhatatlan autó! Mit...

Kihagyhatatlan autó! Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Az a helyzet,hogy van egy kifogástalan állapotú Ford Focus 2005-ös,mk2-es,kevés kilométerrel,1.6-os benzines motorral.Egy ismerős nyugdíjas házaspáré volt,de ők sajnos meghaltak kb 2 hete.A fiuk örököl mindent,nem volt még hagyatéki tárgyalás sem.Én úgy tudom,hogy nem kell a fickónak az autó,most szedette rendbe a sajátját.Nekem egy 2000-es Ford Ka-m van.Sajnos annyi kápém nincs most hirtelen,hogy kapásból megvegyem az autót.Arra gondoltam,hogy beadnám az enyémet egy autókereskedésbe,és azt a pénzt amit kapok érte,azt odaadnám a fickónak a kocsiért előlegbe,a maradékot meg majd apránként törleszteném.Mit tennétek a helyemben?Mit csináljak,hogy enyém legyen az a kocsi?Biztos vagyok benne,hogy más is szemet vetett rá.

2016. nov. 7. 16:31
 1/8 anonim ***** válasza:
51%
ha ennyire nem telik rá vagy nincs pénzed akkor ne erőltesd.
2016. nov. 7. 16:34
 2/8 anonim ***** válasza:
beszélj az örökössel. Mi nem fogjuk megmondani, mi történik majd! Az, hogy beadod egy kereskedésbe kp-re, a lehető legnagyobb mellényúlás. Úgy kapod a legkevesebbet érte. Hírdesd meg a Ka-t a neten. Amúgy szerintem egy ilyen hagyatéki tárgyalás akár el is húzódhat, lehet, még hosszú hetekig, hónapokig nem lesz az autó eladó.
2016. nov. 7. 16:35
 3/8 anonim ***** válasza:
86%

Ha majd oda jut a történet, hogy eladható lesz az autó, valószínűleg az örökös egy összegben szeretné látni a pénzt.

Erről persze őt kell megkérdezni, de semmi érv nincs az ő részéről amellett, hogy te majd részletekben valahogy kifizeted, ha van rá vevő, aki kifizeti egy összegben.

Reálisan kell felmérni a lehetőségeidet, ha nem tudod kifizetni, kicsi az esélyed másokkal szemben.

Talán van még néhány hónapod a hagyatéki tárgyalásig, beszélj az illetővel, de igazából semmi biztosítékod nincs, meggondolatlanságba meg ne menj bele (foglaló, pénz nélkül, és hasonló okosságok)

2016. nov. 7. 16:51
 4/8 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

Bármelyik autóhitelezéssel foglalkozó cégnél tudsz intézni hitelt rá magadnak. De önerő ugyanúgy fog kelleni, mint kereskedésnél.

Ha más is szemet vethet az autóra, akkor jó eséllyel másnak meg is lehet a pénze rá, szóval ne csodálkozz, ha az ilyen "magánhitelezésbe" nem fog belemenni a leendő tulaj. És a hagyatékiig semmit sehová, addig még akármi is lehet...

2016. nov. 7. 17:21
 5/8 anonim ***** válasza:

A hagyatéki végrehajtó ideges lesz, ha bekavartok..eleve várd meg, mennyire értékelik, aztán megvárjátok a végzést...na akkor már lehet kuncsorogni..

ha nem hülye az ürge, és leveszi, hogy neked baromira kell, akkor megkéri az árát...ér annyit az a vas?

2016. nov. 7. 17:34
 6/8 anonim ***** válasza:
53%

Olyan messzire hajtanálak el, hogy az is elszégyelné magát akinek elmeséled.

Ez a majd egyszer szépen lassan kifizetem... hagyjuk már. Ha meg 3nap múlva meg bele állsz a betonfalba akkor futhat a maradék pénze után az illető.

2016. nov. 7. 19:45
 7/8 anonim ***** válasza:

Azért jó egy autó mert idős házaspár használta???

Ha nincs pénzed akkor ne akarj kocsit venni mert lehet hogy oda se adja úgy hogy majd apránként törlesztesz. Jön majd más aki egybe lerakja a csávónak a pénzt.

A te kocsidat mondjuk 250ért megveszi egy kereskedő, a Focusért meg ha tényleg extra jó állapotban van akkor 1.250et kérnek. Tehát 1 millát elő kellene teremtened.

2016. nov. 9. 18:17
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne fájdítsd a szíved ezzel... én tavaly megnéztem egy kocsit pénz nélkül, jó állapotban volt meg minden, tényleg mintha új lenne, de nem volt annyi zseton, sajnáltam is, de ez van.
2016. nov. 9. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!