Az újabb kocsik, már egyből befűtenek vagy azoknál is várni kell kicsit?
Az enyém 8 éves, de kell neki kb 10 perc, mire fűteni kezd.
Pedig, van benne ülésfűtés meg minden ketyere.Nem is volt olcsó.
Az újabb autók a beindítás követően egyből fűtenek már?
Azt hittem, 8 év alatt fejlődött az autóipar.
Testvérem 15 éves autója is ugyanannyi idő alatt fűt be, mint az enyém, ami fele annyi idős.
Ebben is van állófűtés, de nem programozható.
Hanem, van egy távirányító és azzal lehet ki meg bekapcsolgatni.
De, még sohasem használtam.Félek, hogy leszívja az aksit.
nekem nincs autóm, csak értek hozzá
ugye vágjátok, hogy a dieselnek kell 15km mire felmelegzik a benzinesnek meg 2km
"Pedig, van benne ülésfűtés meg minden ketyere.Nem is volt olcsó. "
És mégis mi a franc köze van az elektromos ülésfűtésnek,a motor hulladékhőjéből keletkező utastérfűtésnek?
Amíg hideg a motor,addig nem fog meleget fújni,hiába volt drága,meg hiába fejlődött az autóipar.
Az állófűtés az üuemanyagból szedi az energiát? Ezt még nem hallottam.
Vannak olyan autók amikben vannak fűtés rásegítuk. Ez inkább dieselben van. Benzinesbe felesleges lenne mert 1 km milva már kezd langyosat fújni. 4-5 km alatt meg üzemi hőfokon van a víz télen.
Ülésfűtést azt leállított motornál is lehet üzemeltetni szóval annak nincs köze egymáshoz, annyj hogy gyújtásrs kell tenni hozzá ami persze nem jó.
Állófűtés letudja meríteni az aksit ha sokáig van rajta, vagy rossz az aksid.
Pedig van "kályhás" állófűtés ami üzemanyaggal dolgozik:
Léteznek olyan dízel autók, amelyekbe gyárilag beépítenek egy 5 Kw-os olajkályhát kiegészítő fűtésként a vízkörbe. Ez nagyjából +5°C alatti külső hőmérsékletnél, a motor beindítása után, automatikusan elindul és kb. 70°C hűtővíz hőmérséklet elérésénél kikapcsol. Na ezek az autók gyorsan melegednek a legnagyobb hidegben, még városi araszolgatásban is.
Egyébként ezeket szokták átalakítani állófűtésre is, egy programkapcsoló vagy távirányító, keringetőszivattyú, stb.. közbeiktatásával. Az akkut általában nem tudják lemeríteni teljesen, mert egy előre beállított alacsony feszültségnél kikapcsolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!