Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az újabb kocsik, már egyből...

Az újabb kocsik, már egyből befűtenek vagy azoknál is várni kell kicsit?

Figyelt kérdés

Az enyém 8 éves, de kell neki kb 10 perc, mire fűteni kezd.

Pedig, van benne ülésfűtés meg minden ketyere.Nem is volt olcsó.

Az újabb autók a beindítás követően egyből fűtenek már?

2016. nov. 7. 15:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Van a családban 2006-os Jetta és 2012-es Octavia, mindkettő dízel. Mindkettő már 2-3 km után langyosat fúj, mert van bennük elektromos fűtésrásegítés: gyakorlatban ez egy villanyradiátor.
2016. nov. 7. 16:12
 12/17 anonim ***** válasza:
Az igazan új autok(ott is csak a kozep meg felso kategoria) tudnak csalni annyit,hogy nekik a fűtésnél van elektromos fűtőszál is,igy amikor benyomod a fűtést meg hideg motornal is tud lehelni valami langyosat!Persze ezt közel sem mondanam melegnek,es nem is dolgozik allandoan,mert ahogy melegszik a motor es vizzel tud fűteni a gép,ezek a fűtőszálak automatikusan kikapcsolnak!
2016. nov. 7. 16:13
 13/17 anonim ***** válasza:

#11 vagyok megint

A Jettáét leellenőriztem: 7E6 a VAG kódja és "Electric auxiliary air heater"

a neve.

Itt lehet utánanézni a kódoknak:

[link]

2016. nov. 7. 17:08
 14/17 anonim ***** válasza:

Tényleg illene ma már ezt megoldani, mert a technika nagyon komoly, de ez még nincs normálisan megoldva.

Egyes autókban van állófűtés (20-25 éves autókban is megtalálható már gyárilag...), ez olyan cucc, hogy reggel mikor felkelsz, akkor beállítod, hogy melegítse fel a hűtővizet, és fél óra múlva, mikor indulsz, már olyan meleg lesz a víz, hogy meleg levegőt fog fújni az autó egyből. A motornak is jó, mert félig már meleg. Viszont az akkut szívja rendesen, és ha elfelejted bekapcsolni a cuccot, akkor hideg autóba ülsz reggel.

Másik megoldás, hogy ilyen fűtőszálak (vagy micsoda, nem vagyok benne biztos) vannak beépítve, és ahogy beindítod a motort, az egyből kezdi fűteni a vizet, hogy minél hamarabb legyen meleg levegő az autóban.

Egyébként ez a kis benzineseknél nem olyan nagy gond, azok 1 km menés után, vagy 10 perc alapjáraton ketyegés után már fújják a meleg levegőt.

2016. nov. 7. 19:08
 15/17 anonim ***** válasza:

Én még olyan elektromos hűtővíz előmelegítőt nem láttam, ami akkuról ment volna. Ezeket hálózati konnektorba kell dugni.

Tessék tanulmányozni pl a Defa vagy Calix termékeit!

Nem esett szó még a motorolaj előmelegítőkről, pedig azok a motor számára talán még hasznosabbak is. BMW-khez olvastam valahol, hogy egyes tipusokhoz volt konkrétan az olajba merülő fűtőszál. Érdekes megoldás.

Konkrét olajmelegítőt eddig külsőt láttam csak: ezeket az olajteknő oldalára kell felcsavarozni, azon keresztül fűtik az olajat. Természetesen hálózatról, nem akkuról.

2016. nov. 7. 21:26
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

"Konkrét olajmelegítőt eddig külsőt láttam csak: ezeket az olajteknő oldalára kell felcsavarozni, azon keresztül fűtik az olajat."

Nem úgy, mint 40 éve Szása, aki nemes egyszerűséggel és két marék rőzsével inden reggel tüzet rakott a Zil alatt. :-))

2016. nov. 8. 22:14
 17/17 anonim válasza:
azt az apróságot se felejtsük el, hogy minél modernebb a kocsi annál precízebb a motor vagyis annál kisebb a hulladékhő, annál később melegszik be. így ha nincs valamiféle fűtésrásegítés akkor valóban sokáig fog tartani
2016. nov. 17. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!