Mi az oka hogy némelyik autógyártó sokkal drágábban tudja eladni kb ugyan azt az autót?
Pl itt egy Opel insignia.
Egy ilyen tudású autó bmwbe több mint 20 milió. Pedig semmivel se tud mást. Csak az embléma más. Mert bmwből se tudnak szebb autót csinálni. De akár lehet Audi is vagy merci is. Mindegyikből 20 miliónál kezdődik egy ilyen autó ami jelenesetben 11 milió. Tehát ezeket a 20 miliókat úgy értem hogy pl a BMW is használt. Ilyen idős ennyi kmvel. Miért lehet az drégább? Miért nagyobb a tekintélye? Miközben az sem jobb minőségileg.
"Hogy miért ilyen sokkal drágabbak? Mert a vásárlók elhiszik róluk, hogy annyival jobbak pl. az általad felhozott opelnél, és hajlandók érte többet fizetni. most abba ne menjünk bele, hogy ez a hit megalapozott, vagy megalapozatlan.
a bmw, és a merci kiépített maga köré egy nimbuszt, talán még legendát is... hiszen látjuk itt a gyakorin is, hogy milyen elvakult audi, bmw fanok vannak."
Nemcsak elhiszik a vásárlók, hogy jobbak ezek az autók, hanem tényleg jobbak, és ezt tudják a vásárlók is. Akkor derül ki a dolog, mikor vezetsz, és tartósan használsz is egy ilyen autót (nekem Audim van). Erős, jó a futóműve, kényelmes, csendes, ergonómikus, minden nagyon minőségi amihez érek, nagyon jó nekem az üléspozícó (nálam ez az egyik legfontosabb). Soroljam még? Nem érdekel hogy menő vagyok vele, vagy nem vagyok menő, nem azért vettem, mert ha kell, a 20 éves Suzukival is eljárkálgatok bármikor.
Ti az Opelt dicséritek. De azt kell hogy mondjam, elég elvakultak vagytok. Ugyanis elég lett volna nektek egy Dacia Logan is vagy egy Lada Granta, nem tudom minek kell Opellel menőzni.
Na kb. ugyanilyen a párhuzam, amit a kérdező állított fel...
Világos. Persze.
Mert a mai világban itt Magyarországon az van hogy veszek egy 8-10 éves bmwt 2 milióért huszonévesen. Azt elvannak ájulva a pi.nák. De ha van egy ilyen 11 miliós opeled akkor leszarnak
"az a hülye, aki a csajok miatt vesz autót." +1
A csajok elől eldugdosni kell a BMW-im.
Amúgy egy a brand/márka a Insigniara meg költöttek annyir reklámra akkor amikor kihozták és azóta is mint az egész BMW-re.
Opel Insignia nem rossza autó, apám egyik munkatársásnak van, de mint BMW fan mondom megbízhatóbb is minőségileg, de egy BMW-ben a legkorszerűbb fejlesztések vannak, vezetési üzemmódok, drágább anyagok és magasabb fejlesztési költségek ehhez, de még se ez a fő árképző, hanem a piac. Ha valaki nem vette volna észre fogyasztói társadalomban élünk. BMW-nek a hatalmas és a BMW 2000 óta amit lett, sőt már az injektoros motorok kifejlesztése még a háború alatt, ami ott is a benzines típus jelében az "i",
Más, hogy ráadásul az Opel Insignia egy BMW-hez, MB-hez közel sincs, viszont igen közel van egy KIA-hoz.
Azért a vevők sem teljesen hülyék. Amúgy Münchenbe rendszeresen kijárok, első tulajos BMW-sek többségben németek, belvárosban olyan egy BMW mint itt egy Opel.
Utolsó. Szerinten ez vicc.
Amúgy mondják hogy ja többrt kibír a BMW meg ezekhez hasonló. Hogy az alkatrészei tartósabbak. De viszont az alkatrész ára meg vagy legalább 3-szororsa. 3-szor annyit meg persze nem bír ki. Szóval nem jó kifogás ez sem.
az alkatrész ára is a marketing és a "prémium" költségek miatt magasak. Egy Lacoste póló sem bír többet ki, mint egy márka nélküli, legalábbis nem 8-szor annyit.
Egy jó példa: a FIAT konszernnél a Fiat feliratú dobozba ugyanaz az alkatrész kerül, mint az Alfa vagy Lancia dobozba, csak olcsóbban.
"Mert a mai világban itt Magyarországon az van hogy veszek egy 8-10 éves bmwt 2 milióért huszonévesen. Azt elvannak ájulva a pi.nák."
Vannak ilyenek is, igen, de kissebbségben vannak. Arra nem is gondoltok, hogy valaki azért vesz 8-10 éves BMW-t, Audit, mert pont az tetszik neki, az felel meg az igényeinek, és teljesen lesz*rja, hogy elméletileg prémium autó? Csak egyszerűen ezt a márkát választotta. És nem néznek le az emberek egy 11 millás Opelt, csak azok akik nem értenek hozzá, de az ők véleményük nem is releváns. Ja meg amúgy is az Insignia hagy kivánnivalót maga után, ha már itt tartunk. Én is remélem, hogy ez az új sokkal jobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!