Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi az oka hogy némelyik...

Mi az oka hogy némelyik autógyártó sokkal drágábban tudja eladni kb ugyan azt az autót?

Figyelt kérdés

Pl itt egy Opel insignia.

[link]

Egy ilyen tudású autó bmwbe több mint 20 milió. Pedig semmivel se tud mást. Csak az embléma más. Mert bmwből se tudnak szebb autót csinálni. De akár lehet Audi is vagy merci is. Mindegyikből 20 miliónál kezdődik egy ilyen autó ami jelenesetben 11 milió. Tehát ezeket a 20 miliókat úgy értem hogy pl a BMW is használt. Ilyen idős ennyi kmvel. Miért lehet az drégább? Miért nagyobb a tekintélye? Miközben az sem jobb minőségileg.

2016. nov. 6. 15:56
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
39%

Csak az embléma más. Meg a felhasznált anyagok minősége. Meg a dizájn. Meg a többi.

Az azért picit erős, hogy nem jobb minőségileg.

2016. nov. 6. 17:08
 2/26 A kérdező kommentje:
Emblémát ugyan annyiba kerül legyártani. Dizájn más persze. De az se drágább. Nem válroztat a dolgon. Anyagminőség se igazán jobb.
2016. nov. 6. 17:19
 3/26 anonim ***** válasza:
Márkanév, ennyi. Nem tudom, hogy milyen a BMW árképzése, de 100%, hogy a reklámköltségeik sokkal nagyobbak mondjuk mint az Opelnek. De ezt még ezer millió dolog befolyásolja.
2016. nov. 6. 17:37
 4/26 anonim ***** válasza:

"Emblémát ugyan annyiba kerül legyártani."

Ezalatt azt értsd, hogy a márkának nagyobb az értéke a vásárlói szemében.

Az anyagminőség az jobb. Ültem már Insigniában, az a pufi bőrkormány az vicc, annál a '99-es Volvomban komolyabb van. Belső anyagok minősége még a bőrösnél is hát khm.. Egy tisztességes 5er-ből átülve nagyon érezhető a különbség.

Van még egy fontos dolog, az emissziós díjak. Minél magasabb az autóid kibocsátása annál többet kell kicsengetnie a gyártónak. Mivel a BMW (is) javarészt erősebb kocsikat gyárt ezért többet köteles fizetni, amit simán beépít az árba.

Amúgy a kérdésedre a válasz:

[link]

Hidd el, a piac rendesen beárazza az autót lásd a Suzuki Kizashit. Kevés autót gyártottak, aminek akkora az áresése az első évben, mint annak :D

2016. nov. 6. 17:48
 5/26 A kérdező kommentje:

Igen épp arra vagyok kíváncsi hogy a vásárlók szemében miért lett nagyobb márka. A BMW pl. Hiszen annak is lehetne bármi más a neve. Attól függ melyik meg milyen insigniában ültél. Ez 2016-os modell, Opc.

Anyagminőség lehet hogy tényleg jobb egy kicsivel. De nem 10-15 milióval.

Ezeket a kategória besorolásokat nem értem. BMW is gyárt meg gyártott mindenféle kategóriás autót, mint ahogy az opel.is gárt kis kategóriás autókat de ilyen insigniát is. Meg még pár sportost is. astra j meg hasonlók. Talán annyi hogy azért az opel az kisebb lategóriás aitókra van specializálódva. De kírdís hogy pl az opel miért ne tudna úgy befutni mint a BMW vagy Audi? hiába van az embernek egy ilyen 12 miliós insigniája ha egy 4 miliós bmwt többre néznek?

2016. nov. 6. 17:57
 6/26 anonim ***** válasza:
Bmw,merci,audi stb mindig is "jobb" lesz mindennél. Hiába szarabb vagy éppen ugyanolyan mint a másik fele annyiért,a presztízs miatt a baleknek akkor is az kell,abból vesz többet ,ezért drágább. Agymosás az egész,a birka paraszt meg béget hozzá,erről szól az egész .
2016. nov. 6. 18:59
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

"Emblémát ugyan annyiba kerül legyártani."

Akartam válaszolni a kérdésre, de ezután inkább elengedem a dolgot :))

2016. nov. 6. 19:13
 8/26 A kérdező kommentje:

Jó az csak poén volt hogy ugyan annyi legyártani az emblémát.

Megközelíthetjük másik irányból is egy kicsit. Hpg

2016. nov. 6. 19:18
 9/26 A kérdező kommentje:

Jó az csak poén volt hogy ugyan annyi legyártani az emblémát.

Megközelíthetjük másik irányból is egy kicsit. Hogy arra gondoltam én, hogy miért ezek a menők. Hogy miért ezzel lehet csak "villogni" tehát ha felakarsz vágni ami emberi nagy hülyeség. Akkor ebből a 3 márkéból veszel valamelyiket. De ott a Volvo is pl. Említette valaki hogy rossz hab kormány van az insigniában. Hát vezettem 2016-os Volvo xc 90-et. Na abba is ugyan olyan szivacsos habos kormény van. Szerintem jó a fogása ettől függetlenül. Vagy van még jó pár féle nagyon jó márkák. Toyota is meg ezekhez hasonlók. De ezeket nem ismerik úgy el mint a bmwt. Még ha akér igyan annyiba is kerül a mésik mérkéból az autó.

2016. nov. 6. 19:22
 10/26 anonim ***** válasza:

A BMW már vagy harminc-negyven éve öli bele a sok márka, és euro milliókat abba, hogy az ő autói sportosak, meg hogy prémium termék.

Az AUDI a kilencvenes években bevezetett A sorozat óta sulykolja az emberekbe, hogy az ő kocsijaik prémium minőségűek.

A Mercedes mindig is a prémium kategóriába tartozott. sőt! a kilencvenes évek végéig az s merci volt az igazi luxusautó. a többi márka a fasorba sem volt hozzá képest. ez az előny mára elfogyott.

Az Opel mindig is a polgároknak, melósoknak gyártott autókat. évtizedek kemény munkája kéne, hogy prémium márkát csináljanak belőle. És a siker nem biztos hogy garantált. próbálkoztak a nyolcvanas években a senatorral, de kudarc lett blőle. (a vw, is besült a phetonnal)

Hogy miért ilyen sokkal drágabbak? Mert a vásárlók elhiszik róluk, hogy annyival jobbak pl. az általad felhozott opelnél, és hajlandók érte többet fizetni. most abba ne menjünk bele, hogy ez a hit megalapozott, vagy megalapozatlan.

a bmw, és a merci kiépített maga köré egy nimbuszt, talán még legendát is... hiszen látjuk itt a gyakorin is, hogy milyen elvakult audi, bmw fanok vannak.

2016. nov. 6. 19:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!