Roowland kérdése:
Aki Starfire téli gumiabroncsot használ, neki is olyan érzés az úton, mintha nem lenne kicentírozva a kerék?
Figyelt kérdés
Nem mindig, hozzáteszem.Változó minőségű úton, változó sebességnél tapasztalom , hogy rázza az egész autót.2016. nov. 1. 12:54
1/2 anonim válasza:
CentRírozás amúgy.
Elég hoki minőségű gumi de nem kéne ezt csinálnia. Lehet hibás a gumi.
Amúgy ha megnyugtat nekem 2 Pirelli meg 2 Dunlop gumim van és nekem is volt már ilyen érzésem változó minőségű úton és változó sebességnél.
2/2 A kérdező kommentje:
Kösz az észrevételt, még sosem foglakoztam vele, talán nem is láttam helyesen írva!
A Nyelvművelő kéziszótár (2005: 89) ezt írja: Centríroz(ás): latin-német eredetű műszaki szó: gépkocsi kerekét kiegyensúlyozza; illetve az ezt végző művelet. Az autósok nyelvében (még feliratokban is) gyakran hibásan, centíroz(ás) alakban fordult elő, talán ejtéskönnyítésül, illetve a centiz, kicentiz téves analógiája nyomán. Valójában azonban a centrum, centrális szavakkal függ össze, ezért centríroz. BG
2016. nov. 2. 10:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!