Jogsi megszerzése kocsi nélkül?
A helyzet a következő: 17 évesen körülöttem majdnem mindenkinek lett jogsija, mindenki erről beszélt, ezért én is akartam. Apukámnak mondtam, de ő közölte, hogy nem ad rá pénzt, mert úgyse fogja odaadni a kocsiját, szóval fölösleges ennyi pénzt kidobni azért, hogy letegyem aztán elfelejtsem, inkább akkor csináljam ha lesz kocsim is.
Azóta 4 év telt el, se jogsi se kocsi, viszont elkezdtem dolgozni és félretenni, a jogsira lenne pénzem. De ha úgy van, hogy tényleg elfelejtem, mire annyi pénz összegyűlik, hogy kocsit is vegyek, akkor tényleg fölösleges lenne. A barátom is most jár vezetni és otthon tud is gyakorolni, na én pl nem is tudnék, mert ugye a kocsit nem kapom meg, tehát csak ott helyben csinálnék mindent elsőre.
Ti mit tennétek a helyemben? Spóroljak még évekig, hogy tudjak venni egy használt autót és egyben jogsit, vagy tegyem le addig, amíg diák vagyok (egyetemista), mert munka mellett nehéz? Csak tényleg félek az elfelejtéstől...
"Sosem lesz jogsija, ha most nem teszi le!"
Miért ne tehetné le később?
"Mivel jobb azoknak a tanácsa, akik azt mondják, hogy várjon még vele?"
Úgy tűnik, reálisabban látják a dolgokat, mint az, aki azt mondja, később már nem teheti le. Simán leteheti.
"Nincs előnyöm abból, hogy megadtam a linket! Nem reklámozni akartam, semmi érdekem nincs belőle!"
Azt mi nem tudhatjuk...
Én azt mondom, hogy ha van lehetőség akkor tegye le most.
Diákként sokkal több időm volt vezetni járni.
Most munka mellett szerintem se kedvem se időm nem lenne már.
Jogsi után nem volt kocsim 2 évig. Most van de 1 hónap alatt belejöttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!