Jogsi megszerzése kocsi nélkül?
A helyzet a következő: 17 évesen körülöttem majdnem mindenkinek lett jogsija, mindenki erről beszélt, ezért én is akartam. Apukámnak mondtam, de ő közölte, hogy nem ad rá pénzt, mert úgyse fogja odaadni a kocsiját, szóval fölösleges ennyi pénzt kidobni azért, hogy letegyem aztán elfelejtsem, inkább akkor csináljam ha lesz kocsim is.
Azóta 4 év telt el, se jogsi se kocsi, viszont elkezdtem dolgozni és félretenni, a jogsira lenne pénzem. De ha úgy van, hogy tényleg elfelejtem, mire annyi pénz összegyűlik, hogy kocsit is vegyek, akkor tényleg fölösleges lenne. A barátom is most jár vezetni és otthon tud is gyakorolni, na én pl nem is tudnék, mert ugye a kocsit nem kapom meg, tehát csak ott helyben csinálnék mindent elsőre.
Ti mit tennétek a helyemben? Spóroljak még évekig, hogy tudjak venni egy használt autót és egyben jogsit, vagy tegyem le addig, amíg diák vagyok (egyetemista), mert munka mellett nehéz? Csak tényleg félek az elfelejtéstől...
Ne várj! Kezd el a jogsit! Használt kiváló állapotú autót meg vehetsz innen részletre, egy év garanciával!
Csináld meg a jogsit. ha lesz később autód, akkor is tudsz órákat venni, hogy újra belegyere. Meg vannak vezetéstechnikai képzések, ahol biztonságos körülmények közt próbálhatod ki a veszélyesebb helyzeteket.
Egyébként egyik ismerősöm is viszonylag korán megszerezte a jogsit, és most 28 évesen van saját autója. Addig nem is vezetett. Sose lehet tudni mikor jön jól.
Vizsgázz le és majd veszel kocsit is. Ha meg nem adja oda a fater , igaza van.
Egyik kollégám oda adta a lányának és totál károsra törte a (6 millás) autót . Azóta se tudott jobb autót, csak egy 200 ezrest venni. Persze még öröm az ürömbe hogy nem sérült meg senki.
Szerintem várj ameddig lesz munkád mert normális állással 1 év alatt lesz pénzed egy használt kocsira, legalábbis én 1 év munkával gyűjtöttem össze fél milliót és korrekt kisautót vettem belőle.
Diákként amúgy se fontos a kocsi, a busz, vonat féláron van neked. Ha lesz munkád és pénzed akkor leteszed a jogsit és veszel egy autót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!