Ha valaki új autót vesz és sokáig megtartja, akkor miért mondják h pénzkidobás?
Vegyél nyugodtan új autót, nem bánod meg. Ugyanis nem azon kell agyalni, mennyit csökkent az értéke, hanem legalább tíz évig hibátlan autót vettél.
A magát okosnak tartó amikor használt autót vesz, itt rinyál, hogy vásárlás előtt mit kell megnézni, hátha átvágják...
az összes autó ami szembe jön, az mind új volt...mind pénzkidobás.
Én például használtat sosem vennék.
Ha valakinek csak használt óccóra fussa, az ne oktasson ki másokat.
Leginkább az amortizációra mondják, hogy pénzkidobás. Főleg a drága, prémiummárkáknál, amik az első 3 évben majd 30-40%-ot vesztenek, később 15-20 évesen eladhatatlanok.
Nem mindegy, hogy egy húszmillás Audit használsz le 0-ra vagy egy hárommillás Suzukit 200.000-re.
Akkor pénzkidobás, ha megveszi újonnan és lecseréli néhány év múlva. Akkor pazarolja el a legtöbb pénzt vele, mert új korától pár éves koráig zuhan legnagyobbat az autók ára, persze nem mindegyiké egyformán.
Ha 20 éves koráig hajtja az nem pénzkidobás már.
Új kocsiknak megvan az az előnye, hogy te fingtál bele először (vagy a gyárban a melós), meg te tudod hogy hajtottad és hogyan szervizelted.
Használtnál nem tudod. Ennek ellenére én amondó vagyok, hogy legjobb pár éves használt kocsit venni, mert ugyanabból a pénzből magasabb kategóriát vehetsz, mert addigra annyit esik az ára. És még nincs szarráhajtva se pár évesen talán.
Persze akinek 200ezre meg 500ezre van kocsira az más tészta megint.
"Ha 20 éves koráig hajtja az nem pénzkidobás már."
Szigorúan gazdaságilag vizsgálva pedig akkor is az.
Legyen mondjuk 4m Ft a kezdő pénz,te veszel egy új autót belőle,20 év múlva fog érni kb 2-300Ft-ot.Vagy beteszed azt a 4m Ft-ot egy sima banki kamatra,számolj utána 20 év múlva az mennyi lesz...
Hát most ne rakd be banki kamatra, mert a banki kamat negatív ha az adminisztrációs költségeket is beleszámolod.
Ha berakod a pénzt, nem lesz autód.
Sosem gondoltam volna, hogy valaha új autót veszek, de most elszántam magam. Nagyon elkeserítő a használtpiac, drágán vehetsz magánhasználat 1 meg 1.2 turbós benzinest, vagy turbódiesel cégest. Annyira drágán,hogy nem éri meg a kockázatot. Inkáb kicsit kisebb de új kocsi... persze csak ha kpra ki tudod fizetni
Garanciális használt céges TDI-t vettem, nem bántam meg.
A garit is sikerült már érvényre juttatnom: önerő nélkül cseréltek klímakompresszort.
A lényeg, hogy lehet garanciális használt autót venni így nincs kockázat. Persze olcsó nem volt, de az újkori árához képest 55%-on hoztam el. Ennyit megért nekem, hogy nem én fingtam bele először.
"a kertes ház"
Egy ingatlan mitől lenne pénzkidobás? Hosszú távon annak nő az értéke nem tizedére csökken.. :-)
Egy új autó pézügyileg mindenhogy bukta(nem is kicsit).
Egy használt sokkal kevésbé,főleg az olcsóbb 3-400e kategória.Itt az értékvesztés gyakorlatilag 0. 2 évig nyúztam egy Swiftet,friss műszakival,kicsit kikozmetikázva gyakorlatilag ugyanannyiért adam el mit amennyiért vettem.
"Egy ingatlan mitől lenne pénzkidobás? Hosszú távon annak nő az értéke nem tizedére csökken.. :-) "
Hol van ez a ház? Megyek és megveszem rögtön. Amúgy remélem ruhából, telefonból, hűtőből, mosógépből, laptopból is csak használtat veszel akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!