Első autónak mennyire érdemes egy régi BMW-t venni?
Kicsit konkretizáld az igényeidet!
Ár kategóra, diesel, benzin, melyik sorozat ezzel főként a méretékre gondolok.
Régi BMW alatt gyüjtői m3-ast,amit évente tartanak karban,de közben 3e km-t sem megy? Olyat igen.
Szokásos 300-800 e ft dízel/benzin bmw?Nem.
Nem a fogyasztás miatt,mert a benzin bmw nem hálás fogyasztásra sem,12-15-öt szereti,de az olcsó ahhoz képest,hogy a low budget bömösnél egyik bmw-ből a másikba szállsz át.
500000-1 M árkategóriában 318 140 Le E36 benzineset ajánlotta nekem korábban egy BMW mániás autószerelő. Ennél szerinte jobbak a 2.3 és 2.5 benzinesek.
Egyszerű szerkezet, de nem árt, ha alap dolgokat megtanulsz rajta szerelni.
Ha olcsó fenntartású autót keresel akkor inkább VW, de abból csak diesel.
Egy jobb állapotú példány nagyon bele karcol majd a millióba. Az E46-ot ne nézegesd, ennyiért csak a szakadtak vannak.
A késői 1980-as évektől az 1990-es évek végéig gyártottat érdemes megvenni és abból is benzineset (hármas szériából E30 / E36 vagy ötösből E34 / E39).
Az újabbakkal sok a gond és most itt is olvashatók az elmúlt pár napból problémakeresős BMW-s kérdések a későbbi évjáratokról.
"Az olcsó fenntartású VW és a dízel az nem tudom hogyan jött ki."
Saját magamból indultam ki :)
Korábban volt 1.8 benzinesem átlag 9-10 litert evett vegyesen. Most 1.9 PD-m van 5-6 körül eszik ugyan abban a vezetési stílusban közlekedek. Évi átlag 15-20000 km. Most számoljunk köztessel 17500, átlag 350 Ft/l üzemanyag árral. 175x4x350=245000 ft megtakarítás a benzineshez képest. Ha ezt évente rá kell pluszba költeni nem izgat, mert a diesel vezetése sokkal jobban tetszik. (kifejtve ha: 1 év 4 felújított PD elem, 2 év lenkerék kuplunggal ez max 200000, 3. év új turbó. 4.év hengerfej felújítás...És ezzel a futás teljesítménnyel kb 1-15 évig ezekhez nem kell hozzányúlni többet. És ezekkel az össze félelmetes diesel hibát lefedtük 4 év alatt. Bár ez a létező legdurvább lehetőség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!