Városon belül kötelező a világítás közlekezdő járművön, hogy ha jó a közvilágítás? +videó!
Elfelejtettem felrakni a világítást és a rendőr 40 ezerre akart megbüntetni! Amit nagy összegnek tartottam!
Nem írtam alá a büntetést! A öcsém is rendőr, pont ugyan ezen a rendőr kapitányságon!
De nem akartam ráhivatkozni, és tudom hogy ez nem ment fel a jogszabályok alól! De 40 ezer ftot még is soknak tartok este jó látási viszonyok között!
A tescoból hazafelé tartottunk! És ezért akartak megbeüntetni!
https://www.youtube.com/watch?v=rjxzbQiNL50
Ja, egyébként tipikus önző ember vagy, tudod nem csak azért kell lámpát kapcsolni, hogy te láss, hanem azért is, hogy téged lássanak. Csak hasonlítsd össze a videódon a parkoló kivilágítatlan autókat a közlekedő kivilágítottakkal.
Sokszor tényleg hülyeségekért büntetnek, ez most épp nem az.
Sokallod nem sokallod, be kell fizetni. Legközelebb majd nem felejted el kivilágítani az autódat. Amúgy jobban jártál volna, ha a helyszínen elfogadod a büntit.
"Jah csak elsonek azt.mondta 10-15 ezer ..." - valamiért az gondolom, hogy a hangnemedet is díjazta a későbbi 40ezres ajánlatával.
Megteheti, ahogy te is megteheted, hogy nem értesz vele egyet, és a feljelentést választod, csak tudomásul kell venned, hogy kockáztatsz is, mert több is lehet a bírság...
A szabálysértés egyértelmű, ha a meghallgatáson előhozakodsz azzal, hogy te jól láttál a közvilágítás segítségével, azzal csak öngólt rúgsz.
Alapvető dolog, ha szabályt sért valaki, el kell ismerni, vannak arrogáns rendőrök, de normálisak is - egyik sem díjazza, ha zsigerből elküldöd melegebb éghajlatra.
Elárulom, hogy én is, és még sokan mások is indultak már el világítás nélkül, mert a közvilágítás miatt elbambulhat az ember.
Nem mindegy viszont, hogyan közlekedik, és ha megállítják, hogyan reagál.
Megúszhatja egy figyelmeztetéssel, de ha bírságolnak, akkor se nagyon tud ellene tenni, a rendőr felbosszantásával csak ront a helyzeten.
"A kérdező kommentje:
A buntetes jogos elismerem. De sokkalom a 40 ezrez"
Tök jól csináltad, hogy hőzöngtél, és nem írtad alá a helyszíni bírságot!
A hőzöngésed megemelte 40-re, a feljelentés pedig megduplázza a bírságodat! Most már 80 ezer lesz a szabálysértési törvény alapján!
Annak a néninek legalább mentségére szóljon hogy idős,és az USA-ban élt,ahol némileg eltérőek a STOP táblás kereszteződések.
De ő is nagyon próbálta menteni a menthetetlent.
Jogos a 40. Kevesebb összegnél megrántottad volna a vállad, másnapra elfelejted az egészet. Erre viszont biztos mindig emlékezni fogsz.
Amúgy a nagypofájú, lekezelő stílusodnak köszönheted.
Ha csak ennyit mondasz, hogy "jaj, tényleg, csak a helyzetjelzőt kapcsoltam, elnézést kérek, legközelebb odafigyelek" lehet hogy egy szóbeli nyomatékos ejnyebejnye után elengednek.
tisztában voltam vele csak elfelejtettem felkapcsolni mert nem vettem észre :(
közvilágítás nagyon jó komáromban!
Ezért kell minden esetben a motor indítását követően kapcsolni a világítás.Nappal is.
Megszokja az ember,utána szinte kizárt hogy elfelejtse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!