Városon belül kötelező a világítás közlekezdő járművön, hogy ha jó a közvilágítás? +videó!
Elfelejtettem felrakni a világítást és a rendőr 40 ezerre akart megbüntetni! Amit nagy összegnek tartottam!
Nem írtam alá a büntetést! A öcsém is rendőr, pont ugyan ezen a rendőr kapitányságon!
De nem akartam ráhivatkozni, és tudom hogy ez nem ment fel a jogszabályok alól! De 40 ezer ftot még is soknak tartok este jó látási viszonyok között!
A tescoból hazafelé tartottunk! És ezért akartak megbeüntetni!
https://www.youtube.com/watch?v=rjxzbQiNL50
Kérem szépen valaki adjon tanácsot, arra gondoltam hogy holnap bemegyek a bíróságra és ott beadom a felebezésemet írottan!
Küldök egy levelet is a rendőrségre mint felebezést!
Nem írtam alá a szabálysértést mert ha aláírom így lemondok minden jogomról!
Még ha 20-ra akartak volna megbüntetni! Azt mondom oké!
De én 40 ezer ft-ért egy hetet dolgozom nagyon-nagyon keményen a munkahelyemen!
És mert elfelejtettem felrakni a világítást azért ezt sokkalom!
Jogos a büntetés.
Ajánlom a KRESZt tanulmányozásra.
"44. § (1) A forgalomban részt vevő járművet éjszaka és korlátozott látási viszonyok között ki kell világítani.
(2) A gépjárművet (...) helyzetjelző lámpákkal és tompított fényszóróval kell kivilágítani."
"g) Éjszaka: az esti szürkület kezdetétől a reggeli szürkület megszűnéséig terjedő időszak.
h) Korlátozott látási viszonyok: az átlagos látási viszonyoknak felhősödés, köd, eső, hóesés, porfelhő vagy más ok miatt előállt jelentősebb korlátozottsága."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!