Az rendben van, hogy a közterület felügyelet elvontatja a kocsimat, és pár hét múlva még helyszíni bírságot is küld?
Figyelt kérdés
Egy 20as volt kiváltani, és még jött egy 10ezres csekk is. Ez már elég nagy lehúzás... Vagy mindenkivel ezt csinálják és törvényszerű?2016. okt. 18. 09:28
1/5 anonim válasza:
elvileg a 10 ezer a parkolási bírság (rossz helyen, vagy jegy nélül parkoltál), a 20ezer meg az elvontatás, tárolás, stb költsége. Nagy lehúzás, de sajnos ez van. Még örülhetsz, hogy ennyivel megúsztad. Engem egyszer az alatt az idő alatt bűntettek meg, hogy elugrottam parkolójegyet venni (nem gépit, lyukasztgatósat) a közeli újságos bódéhoz. A mocskok rögtön rárepültek, amikor otthagytam a verdát. Ez bár nem jogszerű, lóf@$zt se tudtam csinálni ellene. Szerencsére nem vontatták el, csak csomagot kaptam, de akkor is, bekaphatják.
2/5 A kérdező kommentje:
ó.. :(((
2016. okt. 18. 09:49
3/5 anonim válasza:
Nem csinálják mindenkivel, a többség autóját sosem viszik el.
4/5 anonim válasza:
akkor viszik el általában, ha útban van (fontos bejáró elé álltál, vagy olyan helyen van, hogy pl a busz kanyarodását akadályozza), vagy pedig külön kiegészítő táblán jelzik, hogy elvontathatják.
De mondtam, sajnos nagy valószínűséggel jogszerű az eljárás, ha meg nem akarsz "büszkeségi kérdést" csinálni belőle, akkor inkább nyeld be, 30ezerért nem éri meg a rendőrség-bíróság-pereskedés, stb procedúra (a fellebbezéshez is talán kel x ezer ft-os illeték, nem tudom) nem éri meg azt az agyf@$zt, meg utánamászkálást.
5/5 anonim válasza:
Régebben egy ismerősöm egy ilyen rárepülést azzal jutalmazott hogy a motorháztetőre vágta az ellenőrt, hogy nézze meg meleg, most állt ide megvenni a jegyet.
Na azt a bíróságra járkálást amit utána kapott, szerintem nem éri meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!