Gyertyahiba okozhatja e azt, hogy nehezen veszi fel a fordulatot az autó és néha le is fullad, emelkedőkön nem bír menni?
És ha még gyújtás gond lenne,akkor sem gyertyából áll csak a gyújtást.
Ott vannak a kábelek,az elosztó (ha van),a trafó(k) és a gyújtásjeladó.
Gyújtás gondnál viszont rángatna.
Mielőtt komplett gyújtást cserélsz,nézd meg hogy megy-e mind a 4 henger
Lehet gyertyahiba is de nemvalószínű-a gyertyák a lehetetlent is kibírják-én 100 000-nél cseréltem..
Inkább gyújtáskábel
rosszabb esetben a gyújtáselektronika, de F astrában ez is filléres tétel.
Ha a gyertya már öreg, sokat futot, éppen okozhatja. Sokan elhanyagolják. De valószínűbb az üzemanyagrendszer. Esetleg légtömegmérő, lambdaszonda (rossz a keverékképzés, mert nem megfelelő jeleket kap a vezérlőegység)
De a legbagatellebb dolog:
Valami dilettáns marha esetleg fordítva tette be az üzemanyagszűrőt (nyíllal jelölik az áramlás irányát).
Én így jártam, amikor régen megvettem a Vectrámat. Fordítva volt benne, és rángatott, alacsony fordulatnál volt, hogy lefulladt. Ha már hozzá nyúltam, ki is cseréltem (párezer Ft).
Nekem is F astrám van.
Pár éve a gyertyától az elosztófedélig mindent kicseréltünk. Viszont nekem más hibát produkált. Kihagyott vagy csak sokára indult egy henger.
Sok oka lehet a hibádnak, de én nem a gyújtásra gyanakodnék elsőre. (Bár nem kizárt)
Amit leírtál az inkább az erő hiányára utal: nem kap elég kaját, nem kap elég levegőt és/vagy kompresszió hiányod van.
Nem mai autók már ezek és ha rendesen használva is van, akkor benne van a pakliban, hogy ráfér egy motorfelújítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!