Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gyertyahiba okozhatja e azt,...

Gyertyahiba okozhatja e azt, hogy nehezen veszi fel a fordulatot az autó és néha le is fullad, emelkedőkön nem bír menni?

Figyelt kérdés
2016. okt. 17. 09:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Inkább üzemanyag hiba.
2016. okt. 17. 10:14
 2/12 anonim ***** válasza:

És ha még gyújtás gond lenne,akkor sem gyertyából áll csak a gyújtást.

Ott vannak a kábelek,az elosztó (ha van),a trafó(k) és a gyújtásjeladó.

Gyújtás gondnál viszont rángatna.

2016. okt. 17. 10:26
 3/12 A kérdező kommentje:
Szokott rangatni
2016. okt. 17. 10:38
 4/12 A kérdező kommentje:
Kompletten a gyujtascsere nagyjabol mennyibe kerulne opel astra f-nel?
2016. okt. 17. 10:54
 5/12 anonim ***** válasza:

Mielőtt komplett gyújtást cserélsz,nézd meg hogy megy-e mind a 4 henger

Lehet gyertyahiba is de nemvalószínű-a gyertyák a lehetetlent is kibírják-én 100 000-nél cseréltem..

Inkább gyújtáskábel

2016. okt. 17. 11:12
 6/12 anonim ***** válasza:

rosszabb esetben a gyújtáselektronika, de F astrában ez is filléres tétel.

Ha a gyertya már öreg, sokat futot, éppen okozhatja. Sokan elhanyagolják. De valószínűbb az üzemanyagrendszer. Esetleg légtömegmérő, lambdaszonda (rossz a keverékképzés, mert nem megfelelő jeleket kap a vezérlőegység)

De a legbagatellebb dolog:

Valami dilettáns marha esetleg fordítva tette be az üzemanyagszűrőt (nyíllal jelölik az áramlás irányát).

Én így jártam, amikor régen megvettem a Vectrámat. Fordítva volt benne, és rángatott, alacsony fordulatnál volt, hogy lefulladt. Ha már hozzá nyúltam, ki is cseréltem (párezer Ft).

2016. okt. 17. 11:25
 7/12 anonim ***** válasza:
Lehet az is persze, de emellett számos más is.
2016. okt. 17. 11:43
 8/12 A kérdező kommentje:
Keresek egy megbizhato szerelot, mert egyebkent most volt karbantartas, mondtam ezt a problemat is, de sajnos ugyanigy hoztam haza. Lehet ez is meg az is, meg mintha ez is cseres lenne- na ilyen az autoszerelom, talalomra nem fogom kidobalni a penzt.
2016. okt. 17. 11:51
 9/12 A kérdező kommentje:
Ja es nem is csinalt semmit rajta. O cserelte a benzinszurot most
2016. okt. 17. 11:52
 10/12 anonim ***** válasza:

Nekem is F astrám van.

Pár éve a gyertyától az elosztófedélig mindent kicseréltünk. Viszont nekem más hibát produkált. Kihagyott vagy csak sokára indult egy henger.

Sok oka lehet a hibádnak, de én nem a gyújtásra gyanakodnék elsőre. (Bár nem kizárt)

Amit leírtál az inkább az erő hiányára utal: nem kap elég kaját, nem kap elég levegőt és/vagy kompresszió hiányod van.

Nem mai autók már ezek és ha rendesen használva is van, akkor benne van a pakliban, hogy ráfér egy motorfelújítás.

2016. okt. 17. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!