Az autósok miért másznak rá egyből a dudára, ha valami nem tetszik nekik a forgalomban? Akár indokkal, akár indok nélkül.
Nem tudom, hogy ez a magyar közlekedési kultúra része-e, de elég sokszor tapasztaltam már, hogy ész nélkül nyomják a dudát. Sokszor minden kis szarért is. Volt, hogy engem is ledudáltak már többször is. Ha éppen megindul egy kocsisor piros lámpa után vagy egy kereszteződésnél és valaki 3-4 másodperccel később indul el, már azonnal nyomja is a mögötte lévő barom állat ész nélkül a dudát.
De olyan is volt, hogy volt egy kereszteződés, ahol nekem piros lámpa és a szemben lévő sornak is piros lámpa. Váltott a lámpa, én balra akartam kanyarodni, csakhogy a szemben jövő jött egyenesen, így ugye övé az elsőbbség. A mögöttem lévő fa$zkalap egyből elkezdte nyomni a kürtöt, amikor elengedtem a szembejövőt...
Viszont azt sem értem, amikor indokkal nyomja valaki a dudát. Legalábbis én saját magamból indulok ki. Ugyanis lett volna már rá néhányszor okom, amikor valaki baleset veszélyesen előzött, váltott sávot, vagy csinált valamit, azonban mégsem tettem, mivel az első reakcióm ilyenkor nem az, hogy azonnal rátenyereljek a dudára, hanem hogy épségben kikeveredjek az adott helyzetből és mentsem, ami menthető. Nincs meg bennem a reflex, hogy egyáltalán bárkire is rádudáljak, ha van okom rá, ha nincs.
Csak én gondolkodok így?
Jól látod. Fájdalom, de nagyon sok bunkó van. (Még szerencse, hogy nem hallod, mit mond közben).
Dudálni akár udvriasan is lehet, pl. ha valaki lámpánál elbambul, vagy valami elvonja a figyelmét, akkor egy RÖVID dudálással szerintem nem bunkóság figyelmeztetni.
"ez a magyar közlekedési kultúra része-e"
Ez a magyar közlekedési KULTÚRÁLTLANSÁG része!
TE gondolkodsz helyesen, viszont MO-on az autósok többsége erre képtelen.
Ha ennyi kellemetlen tapasztalatod van,akkor szerintem a Te készülékedben van a hiba,Te vagy az átlagosnál is tötyörkészőbb lelassult úrvezető.
Magam is rádudálok a sor elején parádézó autósra,aki igyekszik mindent elkövetni hogy 10 autó helyett csak 3-4 jusson át a zöldjelzésen.
Zöldnél megkeresi az 1.fokozatot,megtalálja és annyira örül neki hogy abban is marad.Teszi mindezt a belsőben mert ugye ott érzi magát biztonságban.
Rám miért nem dudál soha senki? 94'óta vezetek...
A Budapesti autósak nagyrésze bunkó a közlekedésben. A masik fele meg alkalmazkodott hozzájuk. Nem csak a duda nyomogatasra gondolok, hanem ugy általában. En Győr környéki vagyok, és ehhez viszonyítok. Itt az autósok nagyrésze előzekeny, normálisan közlekedik. Persze kivételek mindig vannak. Az első munkahelyemen arúterítőként dolgoztam 8 hónap alatt 120000 km. Sokat jartam Bp-is. Nem egyszer fordult elő hogy ott egyszerűen le akartak tolni az útrol, ramhúzták a kormanyt, pedig a legnagyobb dobozos Mercedes Sprinterrel jartam. És dinamikussan közlekedtem 180le :).
Km-k kb 20%-a volt pálya. De a lènyeg hogy az országban máshol ilyen mentalitással nen igen találkoztam mint Bpn
"vidéken előzékenyebbek az emberek"
Ezen jót kacagtam...Autókázzál Szeged belvárosában egy kicsit majd rájössz mennyire előzékenyek..
Annyira legalább mint itt pesten XD
5# azt a részt nem irtam merre dolgoztam igaz.
Győr Moson Sopron, Komárom Esztergom, Veszprém, Fejér, Pest megye.
Igy csak ezekhez viszonyítottam.
Asszem busszal kellene járnod. Akkor nem dudálnak le. Már zöld a lámpa, és nem indul a sor..hát persze, mert sms-t ír a versenyző...meg egyéb, itt le nem írható dolgot csinál.
Sok helyen dolgoztam külföldön. Van olyan ország, ahol ha nem dudál a versenyző, akkor nem jut előre, van ahol hónapokig egy dudaszót sem hallottam...
Távolkeleten izgalmas, közelkeleten másmilyen, itt meg dögunalom. Semmivel nem vezetnek itt rosszabbul az emberek, mint máshol..bárhol is legyen az...(a többi csak legenda)
Még pár év rutinszerzés rád fér, aztán nem minősíted úgy az embereket, mint ahogy téged kellene.
A mazsolák (megfontolt járművezető), esernyő autósok, vagy itt a tavasz süt a nap, tökéletes vezetési körülmények.. Mutassuk meg mindenkinek hogy a fél éve garázsba tárolt, minden héten letörölt autónk milyen szép...
Meg hasonló autósok, kik feltartják a forgalmat, és ledudálják őket, pedig lehet, hogy egyik sem különb.
Én ilyeneken nem húzom fel magamat, attól, hogy nyomom kürtöt még nem lesz gyorsabb a forgalom. Vagy talán igen ??? a lámpánál elbambult egyén esetén valószínű.
Az a baj sok ember nem arra használja mint amire való...
Nemrég mentem éjszaka az M1-en kb 140 el, előztem a sort és egy román tréleres autó rámhúzta a kormányt, itt lefékeztem, beálltam mögé na ekkor nyomtam keményen a dudát és villogattam a refit. A sofőr valószínűleg bealudt egy kicsit, mert össze vissza ment a 2+1 sávban. Ezután felébredhetett és ment tovább egyenesen. ( persze lehet csak ujságot olvasott és kávét főzött menet közben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!