Szeretnék egy autót venni olyan másfél- 2 millió forintért. Szerintetek melyik legyen? (Bár lehet, hogy drágábbak, mint 1,5 millió Ft. ) Első autóm lenne. Mennyi a fogyasztásuk kb?
-Suzuki Swift
-VW Golf V vagy VI
-Opel Astra J
-Mazda 3
Inkább a gúglin keress rá, ott baromi nagy a kedved szerinti kínálat.
A fogyasztás ott van leírva az eledásra kínált autónál.
A Golf V, illetve VI nem jön ki ennyiből..
Valós fogyasztást a spritmonitor.de oldalon tudsz nézni. Mivel még azt sem írtad meg, hogy benzin/dízel, ill. mekkora motorra gondoltál, azt mondanám az átlagfogyasztás 5 és 10 liter közt várható (hasra ütéssel). Tekintve, hogy ez lesz az elsőautód, vésd a fejede: szinte sosoem az üzemanyag-fogyasztás a legmagasabb költség az autó fenntartásában, nem ez alapján kell elsődlegesen! választani.
Swiftet én ennyiért nem vennék, mert számomra az amortizációja felelslegesen nagy költség. Ebből a szempontból a VW és a Mazda jobban tartja az árát.
Az ötös és hatos Golf nagyon jók szerintem, családban Jetta van. Minőségre sokkal a Suzuki, kevéssel az Opel felett állnak. Ennek megfelelően a szervízköltségük is magasabb.
J Astrát még nem vezettem, korábbiakkal (G, H) viszont elégedett voltam.
Formára szerintem a Mazda a legszebb, de én félnék megvenni a rozsdára való hajlamossága miatt.
Összefoglalva (a saját szempontjaim alapján):
- ha az alacsony(abb) szervízköltség az elsődleges, akkor Swift
- ha magasabb komfortra vágysz, akkor Opel majd Golf
- ha pedig a forma IS! jobban számít, akkor Mazda
Nekünk J Astrából GTC volt, teljesen megvoltunk vele elégedve, 3-4 évig volt nálunk, mert megjött a baba, ahhoz meg kicsike volt már az autó. De a kötelezőn kívül (olaj, pollenszűrő, stb) nem kellett semmit sem javítani. Viszont szerintem sem fogsz J Astrához jutni másfél 2 millió környékén, használtautón 12 darab találat van 1.5 - 2 millió között.
Mazda 3-at javaslom akkor inkább én is.
A TSI az a turbós benzines Skodáéknál (VW konszernben). Igen nagy a különbség. Sokan nem ajánlják, különösen nem az 1.4-est.
Egyéb típusra nekem elsőre a Honda Civic ugrott be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!