Daewoo matiz?

Figyelt kérdés
száraz kuplungos?

2016. okt. 12. 12:02
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Nekem ilyet adott hozzá az olajboltban:

Synthetic gear oil

full synthetic gearbox & differential oil

speciality

q8 t65 sea 75w-90 api gl-5

2016. okt. 15. 18:28
 12/16 A kérdező kommentje:
Q8 T65 75w-90
2016. okt. 15. 18:42
 13/16 A kérdező kommentje:

Matiz 0.8 s

Erős idegzetűeknek, ingázóknak...

Szöveges ítélet

Magán célból keveset autózok. Emiatt egy olcsó fenntartású, új autót akartam venni, a külső nem volt érdekes. Nagy csomagokat nem hordok. Országjáró túrákat nem csinálok, de ha nagyon muszáj 5 ember is be tud ülni rövid időre. A héten 5 napot biztosan a garázsban áll. Ilyen használat mellett minek tartsak fenn egy 3 milliós kocsit? 1.6m ért akciózták a márkanév váltás miatt. Tehát megvettem.

Összességében elégedett vagyok vele, leszámítva, h ha férfiember ilyen autóba ül, akkor számíthat némi röhejre a mai "felmelegedett" világunkban. Ja és számíthat arra, h bármekkora sebességgel halad biztos, h vki meg akarja majd előzni.

Volt műszaki probléma is az autóval. 15e km táján tökéletlenné vált az égés és kokszlerakodások keletkeztek az égéstérben. Ezt a folyamatos checklámpavilágítás jelezte is nekem. A szervízben a rossz vezetési stílusommal okolták a dolgot. Ez azért vicces, mert sofőrként dolgozom és a céges kocsikat is ritkábban kell javítani ha én használom. Mindegy, azért meghallgattam őket.

Kb 10-15 alkalommal voltam szervízben emiatt. Volt h csak egyszerűen "kiütötték a hibakódot" Volt, h gyertyahézagot állítottak. Cseréltek EGR szelepet. Aztán lambdaszondát. Levették a hengerfejet és koksztalanították. Végül, már a 2. szervízben /a GM ügyfélszolgálat közbenjárásására/ megtalálták a hibaokot: a gytranszformátort. Kicserélték és most úgy tűnik, h jó. Most cseréltem fényszóróizzót és zörög a kalaptartó.

Jó útviszonyok mellett sztem egész jól vezethető, kicsit gokartos a dolog. A kanyarokat is szépen veszi a közhiedelemmel ellentétben, de CSAK jó úton. Ha van egy kis hupli az ívben, ami megdobja, akkor tényleg odébbcsúszik. Vigyázni kell. Észben kell tartani, h milyen felhasználásra gyártották. A váltó sz.r.

A fogyasztás nálam 5.5l. A biztosítás olcsó. A gjadó olcsó. A 3db kötelező szervíz megvolt 25e/db áron. A fent leírt mizéria ingyen volt, mert garanciális időszakban történt.

Most 25e nél vinnem kell már műszakiztatni. de sztem azt is olcsón megúszom.

....Megvolt a műszaki+zöldkártya. Hát nem volt olcsó. Mondjuk kicseréltettem a motorolajat, hajtóműolajat, légszűrőt, benzinszűrőt, gyertyákat. Kellett még cserélni a fékbetéteket+szabályoztatni a féktárcsát. Mindennel együtt 72ezer volt.

A check lámpa MEGINT világít. Emiatt a zöldkártyát csak az ismerős szerelő trükközésével lehetett megszerezni. Igaz, volt olyan h magától kialudt a lámpa,de néhány nap múlva ismét világítani kezdett. Ezenkívül hidegen mintha nem járna az egyik henger, olyan egyenetlen a motor járása. Melegen ez a probléma megszűnik.

Hibalista

- EGR szelep, lambdaszonda, gyújtótranszformátor-egység

2016. okt. 15. 18:50
 14/16 anonim ***** válasza:

Desok bajod van XD

Miért van az hogy a Swiftemben még minden gyári,nincsenek "kokszlerakódások",kisipari gyújtáskábelek stb stb..

300 000 km van benne,98'-as évj.

Megmondom.Mert napi használatban van.

Kérdező ha te néhanapján tötyörkészel vele egy kicsit azzal teszed a legtöbb rosszat az autónak.Persze hogy minden elmegy fosni rajta

2016. okt. 16. 08:09
 15/16 A kérdező kommentje:
Megkérlek a jövőben ha lehet olyan hozzászólásokat tegyél hogy mikor olvasom ne azt érezzem hogy a fos meg a szar ömlik a szádból.kulturáltan ,udvariasan
2016. okt. 17. 07:44
 16/16 anonim ***** válasza:

Igazából őszintén leszarom,hogy mit érzel Kedves kérdező..

Azt majd az emlékirataidban írd meg

2016. okt. 17. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!