1.9 TDI, nagyon, lassan melegszik fel a hűtővíz, ennek hatására a fűtés is gyenge. Normális?
Sziasztok!
Az autómban a hűtővíz felmelegedéséhez kell várni kb 25 percet, 10 fokos kinti hőmérsékletnél. Ez normális, vagy valamivel gond lesz?
Nagyon valószínű, hogy termosztát csere lesz.
Ha tudod vedd ki és nézs meg , valószinű törött lesz.
Ha nem akkor szerelő.
Dízelek lassan melegszenek, 30-40-50 kilométert is meg kell tenni olykor az üzemi hőfok eléréséig.
A gyorsabb melegedés érdekében ajánlott a fűtést lekapcsoni addig, amig a motor hideg, ne keringesse a rendszer az összes vizet hidegen.
Problémád azt is szemlélteti, miért nem ajánlott a dízel rövid utakra, hidegben rövid távokon járatva majd pihentetve nem tudja elérni az üzemi hőfokot, a hideg olaj kenése is rossz hatásfokú, a motor kopása erőteljesebb úgy.
Mennyit kell menned az autóval az üzemi hőfok eléréséig?
Köszönöm a válaszokat, termosztát csere most volt a múlt héten, előtte fel sem ment a víz, nagy csodálkozva tapasztaltam, hogy levettem a vízcsövet és nem volt termosztát benne egyáltalán, ez a használt autó átka. :)
A hűtővíz felmelegedését 90°-ra értettem, tehát ez került a héten 25 percbe, bár igaz, hogy a fűtés az ment.
Országuton nagyon nehezen melegszik mert a 90-el érkező hideg levegő durván hűti a motort.
Városban azért gyorsabban.
Ha jön a hideg én is az 1.4 benz kisautót használom, az utca végén már langyosat fuj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!