Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Daewoo Matiz miért nem fűthet...

Daewoo Matiz miért nem fűthet ha az alábbiak szeint jártunk el?

Figyelt kérdés

Első körben leszögezném ,hogy nem az első hogy autót javítok tehát hülye nem vagyok hozzá de valahogy ezt mégsem értem.

Tehát Vásároltunk egy 2000-es éváratú 0,8-as Matízt 90valahány ezer km-el. Első körben csréltem olajat mert korom fekete volt (kapott mosó olajzást majd friss castrol 10w40-es olajat) . Második körben leengedtem a hűtővizet világosbarna sár színű volt már . A hűtőt teljesen kiöblítettem majd a motor vízrendszere következett legalább 6x átmostam hetedszerre ecettel kevert desztvizet kapott majd üzemmelegítés kifőzés és leengedés után némi dzsuva távozott a rendszrből majd 3x átmostam még . Kapott kevert fagyállót . Mikor megvettük az autót nem volt fűtés ,mindene működik de csak hideg levegőt fúj a vízhőfokmérő óra össze vissza mér felmegy majd visszaesik megint felmegy majd visszaesik . Megfigyeltem hogy amikor visszaesik az óramutató akkor a valós hőmérsékletet mutatja de soha nem éri el a középső jelet tehát max a kettő közé áll be .Minap cseréltem termosztátot majd ismét friss fagyállót tettem bele .Az új termosztát megfelelően működik ezt ellenőriztem a motor járása közben . Miután kinyitott töltöttem utána (a fűtéshőmérséklet tekerőkapcsolója fullra a melegre volt tekerve töltéskor elméletileg a csap nyitva volt). Mentem vele 60 km-t fűtés nincs azóta sem csak hideget fúj akár hová állítok a hőmérséklet visszajelző szintén csak közép és negyed jel közt mutat de még mindíg fel le mászkál míg fl nem megy a negyed és fél jelzés közé. Mit tudnék csinálni hogy legyen fűtésem ? Volt valakinek ilyen problémája ? Egyáltalán kimegy a levegő a rendszerből feltöltéskor? Mert mint látom a hűtőn nincsen betöltőnyílás így gondolom a kiegyenlítő tartályból kell az egész rendszert feltölteni ?

2015. nov. 21. 17:35
 1/6 anonim ***** válasza:
49%

Nem ismerem pontosan a kocsi fűtésrendszerét, de szerintem ennél is vannak légtelenítő csavarok. A radiátor tetején, a fűtőradiátor csövén. Nézz körbe, levegős a rendszer ez biztos.

+A fűtés tekerő nem csapot nyit-zár, hanem műanyag terelőzsalukat. Lehet, hogy magában forog a gomb.

2015. nov. 21. 18:19
 2/6 A kérdező kommentje:
Sajnos többször átnéztem de nem találtam ilyesféle csavart :/ . Nem tudom esetleg ha leveszem a kiegyenlítő tartály tetejét és úgy járatom a motort az úgy kidolgozza a levegőt vagy értlmetlen ? Eddíg egy autónál sm volt ilen problémám általában volt a hűtőn kupak ott öntöttem a folyadékot a tartályon meg légtelenedett de ennél nem tudom én sem hogy van pedíg az összes szervíz könyv atomra ontva megvan az autóhoz de még ott sincs feltüntetve hasonló
2015. nov. 21. 18:45
 3/6 anonim ***** válasza:

Esetleg próbáld meg, hogy miután kinyitott a termosztát, felpörgeted párszor 5-6000-re a fordulatot. Így még lehet dolgoz ki vizet. Az én kocsim szervizkönyve ezt írja. :)

De ha 0 fűtés van, mint írtam ott más gondnak is lennie kell.

2015. nov. 21. 18:54
 4/6 anonim ***** válasza:
2015. nov. 21. 20:53
 5/6 anonim válasza:
Kiderűlt mi a hiba, illetve sikerült megoldani?
2017. dec. 27. 18:44
 6/6 anonim válasza:
Fütő radiátor
2019. jan. 21. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!