Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Komplett blokk, vagy alkatrész?

Komplett blokk, vagy alkatrész?

Figyelt kérdés
Az autóm az utóbbi időben olyan dolgokat művel, amit nem tudok figyelmen kívül hagyni. Valami fekete vizes trutyi jon ki a kipufogóból nagyobb gáz esetén. (Szerintem olaj) ezen felül feher füst is távozik nagy mennyiségben. Elvileg hengerfej vagy tömítés vagy valami ilyesmi a panasz oka. (Ránézésre egy ismerősöm mondott pár dolgot) utána felhívtam egy autó szerelőt, aki azt mondta hogy egy ilyen jelenség költsége minimum 50-100 ezer Ft. Viszont ennyi pénzből egy komplett motort kapok garanciával bontóba.

2016. okt. 10. 09:19
 1/9 anonim ***** válasza:

Az első lépés megmutatni egy szerelőnek. Nem médiumok, telefonos konzultáció esetén nem mindig lehet hibát behatárolni.

Ha ott vagy, a szerelő elmeséli, hogy mit érdemes csinálni

2016. okt. 10. 09:22
 2/9 anonim ***** válasza:
Első körben menj ki egy autópályára és hajtsd meg egy kicsit. A kipufogóban lecsapódott kondenzvíz pont ilyen tüneteket produkál és ez nem hiba, csak a hideg időben történő városi autózás velejárója. Ha a kikormolás után is gőzölög és fogy a hűtővíz, akkor kezdhetsz aggódni.
2016. okt. 10. 12:28
 3/9 anonim ***** válasza:

Vehetsz bontott blokkot is,sokszor jó megoldás,de baromság magadat azzal álltatni,hogy garanciális meg hogy ezzel most mekkora üzletet csináltál.

Semmit nem tudsz arról a blokkról,amit odahoznak eléd egy raklapon.Azt se tudod egyátalán beindul-e,és ha igen,akkor milyen állapotú belülről.

Persze arra talán érvényesíteni tudod a garanciát,hogyha nem indul be,de ha zabálja az olajat,vagy nincs kompressziója,akkor ott már semmit nem érsz a garanciáddal,kezdődhet a motorgenerál ugyanúgy.

Na meg majd csak úgy kikapod a blokkot,aztán besétálsz vele a bontóba mint egy rossz mobillal?

Ha csak nem egy tucatkocsiról beszélünk,ahol minden sarkon van bontott blokk bagóért,aztán nem akkora szívfájdalom ha ugyanolyan rosszat veszel,akkor még okés a bontott blokk,de egyébként inkább generál.

Viszont itt az 50-100 ezer az leginkább hengerfej felújítás/új hengerfej plusz a tömítések,olaj szűrők és munkadíj.

Ez a lehető legolcsóbb eset,és ez nem motorgenerál.

Ha gyűrűzni is kell,és netán a siklócsapágyak is olyanok amiket bűn visszatenni,akkor elmehet a dolog 200 ezer fölé is.

2016. okt. 10. 17:31
 4/9 anonim ***** válasza:
Ne már, egy HONDA nem tud elromlani. Biztos valami más baj van ott :D
2016. okt. 11. 06:18
 5/9 anonim ***** válasza:
2-esnél a pont. Hajtsd meg a kicsikét. Régen az Opelom mutatott hasonló tüneteket. Olyankor tudtam, hogy haza kell menni. (800 km) Most a Fordom alapjárata csinálja ezt. Negyedéves városban mászkálás után ki kell kormolnom.
2016. okt. 11. 14:50
 6/9 veterán vas ***** válasza:

Áruld el légy szíves, hol van az a bontó ahol 50-100e.Ft-ért komplett motort kapsz garanciával?

(és milyen típust?)

2016. okt. 11. 15:23
 7/9 A kérdező kommentje:
Honda civic. Eddig 3 bontót hívtam fel, 75 volt a max ár. Beszerelése garanciát vállalnak. ;)
2016. okt. 11. 16:02
 8/9 veterán vas ***** válasza:

Nem értem. :(

Ezek szerint arra vállal garanciát, hogy beszereli?

Minek, Azt látom ha benne van a motor.

Nekem arra kellene a garancia, hogy működőképes -értsd használható- a motor.

2016. okt. 12. 11:32
 9/9 anonim ***** válasza:
A beszerelési garancia arra vonatkozik, hogy elviszed a motort, beszereled és örülsz ha minden rendben. Amennyiben valami gond van vele (pl. füstöl, kopog, gyenge, stb..) akkor kiszereled, visszaviszed és visszakapod az árát, vagy kapsz egy másikat. A bontósok sok esetben nem tudják kipróbálni a motort, vagy más alkatrészeket, ezért van ez a fajta garancia. Ennek a módszernek a hátránya, hogy a ki-be építési költségeket neked kell állnod.
2016. okt. 12. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!