Öreg motornál érdemes megjavíttatni, ha nincs kompresszió?
Van egy gilera rc 125 motorom, és pár nhete elkezdett csörögni, én meg gondoltam, biztos valami a lendkerékben zörög, majd megnézem... Aztán ebből az lett, hogy pár napja egyszer csak leállt a motor. Önindítózok, de fura a hangja, mintha semmit se forgatna. Rárugok és szinte semmi ellenállás.
Azon gondolkodtam, hogy érdemes-e megcsináltatni, mert igazából minden meg lett csináltatva a motoron menetkészre, plusz új drága gumik, akksi, lánc, lánckerekek, stb. De a blokkhoz se az előző tulaj, se én nem nyúltam, ezért érdekel, hogy érdemes-e ezt elvinni szerelőhöz, vagy adjam el alkatrésznek?
Te tudod.
Én nem tartanék öreg motort ha nem tudnám magam megcsinálni.
Könnyen lehet, hogy ez lesz az edddigi legnagyobb kiadásod a mocira.
Igazából nem sok veszteni valód van, szét kell szedni, aztán ha neked már nem érné meg neked összerakni akkor el kell adni.
A következő vevőnek ez már egy pozitív dolog lenne, hisz innentől kezdve nem zsákbamacska mi van a motorban.
De amíg nincs szétszedve nem lehet biztosat mondani, lehet elég lenne fúrni + új dugó/gyűrű és megy tovább az élet.
ha elszáll a kompresszió, az mindig költséges
a csörömpölés valszeg abból eredt, hogy széttört az egyik tűgörgő vagy gyűrű, a többit meg elintézted te, azzal, hogy nem állítottad le rögtön, mert valami darabka beszorult a henger és a dugattyú közé, ami aztán végig szántotta a henger oldalát, ahol elszökik a levegő, ezért nincs kompresszió
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!