Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi lehet egy újonnan...

Mennyi lehet egy újonnan hengerfúrt 50ccm-es hengerfúrt Suzuki robogó henger végnyomása?

Figyelt kérdés
Fel lett fúrva az első túlméretre. Miután a végnyomást alacsonynak találtam, ismét fel lett fúrva, a második túlméretre. Természetesen mindkét esetben új dugóval gyűrűvel, tömítésekkel. Mindkét esetben ugyanakkora volt a végnyomás, a motor pöccre indul önindítóval és berugásra is. Hogy a motornak milyen ereje van, azt még nem tudom, mert még szerelőasztalon van. A hengeren semmiféle repedés, vagy szemel látható elváltozás nincs, a henger hónolva lett, annyira pontosan lett illesztve, hogy még kézben, szétszerelt állapotban kellett megjáratni a dugót a hengerben.
2016. okt. 9. 15:09
 1/1 A kérdező kommentje:
Látom, hogy senki nem tudott válaszolni. Nos, a legprecízebb hengerfúrás, illesztés után a kompresszió 6 bar. Mindenki azt állította, hogy ez smafu. A robogót összeszerelés után kipróbáltam. Óvatosan kellett gázt adnom,mert azt hittem kiszalad alólam. Ebből azt a következtetést vontam le, hogy a dugattyú végnyomása függ a fordulatszámtól - természetesen, hiszen nagyobb fordulaton kevesebb nyomás tud elszökni, valamint az illesztéstől. A végnyomást csak az önindítós forgatással tudtam kipróbálni, ami viszonylag lassú. Még akkor is gyorsabban pörög a motor, ha lábbal berúgom. Erre viszont senkitől nem kaptam korrekt választ. Még nem próbáltam ki, hogy mennyivel megy, de ilyen hidegben nem akarok menni vele. Ez a végnyomás egy teljes motorgenerál után volt. Szimmering, csapágy, főtengely,hengerfúrás, dugattyú, gyűrű. Valamint az eredeti vékony acéllemez hengerfejtömítést egy domborított alumínium lemezre cseréltem, ami jobban idomul a felülethez.
2016. nov. 11. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!