Hogyan lehet Kanadaban kamionozni?
Sokan beszelnek rola, de megis keveset tudni rola. Engem erdekelne, de sajnos semmi kiindulo pontom nincsen, ezert kerem valaki okos magyarazza el nekem hogy is megy az egesz folyanat. Kijutas, kint mit es hogy kell stb...
Egyszer egy Eurojobs vagy micsoda nevu kozvetito ceg beszelt nekem rola, de nem tudom hogy vele erdemes-e egyezkedni.
Koszi elore is a valaszokat
igen errol hallottam a LIMA rol, amelyik cegnek van ilyenje oda erdemes azt mondtak. Azert tartom hulyesegnek a felteteleket mert azon kivul hogy tudok kamiont vezetni es jol angolul beszelni es irni mi a fszt akarnak meg tolem. Azon a hulye oldalon kap 100 pontokat akinek van felesege meg gyereke wtf. Megcsak letelepedni se akarnek, csak kimenni meghatarozatlan idei munkara.
Amugy : Typically, across most of the country, a long-distance tractor-trailer driver can make in the range of $70,000 to $75,000 a year,” he said, adding that the driver’s salary will depend on how much time he or she spends on the road that year.
Drivers who focus on localized pickup and delivery, which allows them to sleep in their own bed each night, earn closer to $40,000 annually, he said, while long-haul tractor-trailer operators based in Alberta, which has been facing a labour shortage, can earn in excess of $100,000 annually.
Az a 3500 tipikus.magyar lehuzas, en is lattam magyar hirdeteseket de a fereg magyar akarhol lehuzza a masik magyart, ezekkel nem is nagyon allnek szoba nem hogy neki dolgozzak
Talán azért lettek a szigorítások, mert pár éve kihoztak egy csomó embert Temporary Foreign Workerként, ami után később lehet kérni a letelepedést. Szóval kijött egy csomó ember, akár családostól, mindent hátrahagyva. A TWF feltételei viszont sokkal lazábbak, mint a PR feltételei, így sokan nem feleltek meg a PR-nak, ezért haza kellett menniük. Ami ugye elég gáz, ha családostól, gyerekestől jött ki valaki. Ezért most eleve tartományi nominee programmal hoz ki a cég, ami eléggé lecsekkol, hogy alkalmas leszel-e a letelepedésre.
Persze ha valaki talál otthonról olyan céget, ami egyből 7000 dollárt fizet, és ki is hozza az illetőt, akkor hajrá.
"driver can make in the range of $70,000 to $75,000 a year"
Szerintem bruttó bér. A 75 000$/év az nettó 4650$/hó-ra jön ki, a 70 000 pedig 4370$.
"adding that the driver’s salary will depend on how much time he or she spends on the road that year. "
És ennél már gyanítom, hogy rettenetesen sokat lennél úton ( havi 28 nap ).
Akkor a Temporary jó neked, oda nem kell vizsga.
Igen, a 70.000 éves fizetés reális, már pár év helyi tapasztalat után is, de ez bruttóban van.
A fizetést nem a magyar ügynökség határozza meg, hanem a cég. És nem magyaroknak fizet ennyit, hanem minden kezdőnek a világ minden tájáról. És ha már bizonyítottál, emelik a fizetést. És az sem mindegy, melyik tartományt nézed, mert a megélhetés igen különböző. Ahol én élek egy kertes házat bérelsz annyiért, amennyiért Vancouverben egy kis lukat. Kanadába egyébként nem azért jönnek az emberek, hogy meggazdagodjanak, hanem hogy normálisan éljenek egy normális társadalomban.
kezdo? Ugyan azt csinalnam amit itt mar egy eve. Ez eleg bullshit, es itthon is szeretik eljatszani csak senki nem olyan hulye.
Azt nem ertem mire ez a nagy felhajtas, egesz europaban ha holnap te pl angliaba akarsz menni kamionozni semmi akadalya, ha nemetbe csak rajta, szoval mindenhol igy megy, raadasul egyelore atmenetileg szoval meg csak nem is a segelyekert, es hiany van ott is, tamogatnam a kamionos ipart, es akkor meg nekem kell mindenben megfelelni? En csak a kaland miatt mennek oda, Europa utan egy kis ujdonsag, raadasul kanadai kamionoskent az USAban is sokat jarkalnal. Aztan ha meguntam hazajovok, es mindenki jol jart, en lattam szep helyeket es szep penzt csinaltam, kanada meg jol jart mert x ideig egyel kevesebb gondjuk volt mert betoltottem egy hiany pozociot.
Valamelyik kamionos ujsagban olvastam hogy Kanadaban a kamionos rendezvenyeken utcanyi sorban allnak a kamionos allasborze standok, mint itthon a waberers kb
"Azt nem ertem mire ez a nagy felhajtas"
Teljesen más szabályok,teljesen más kultúra..
Svájcba sem tudsz elmenni csak úgy melózni, pedig az is Európa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!