Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egyirányúban szabad tolatni,...

Egyirányúban szabad tolatni, ha csak úgy tudok elindulni majd?

Figyelt kérdés
Most nevezték át az utcát egyirányúra és friss jogsis vagyok,átlag szegély mellé párhuzamosan állok,de van ,hogy hátrakell gurulnom,hogy indulhassak mert rámállnak (sok autó kis hely).
2016. okt. 8. 10:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

"33. § (2) Egyirányú forgalmú úton, körforgalmú úton, vasúti átjáróban, autópályán és autóúton - egyirányú forgalmú úton az úttest széléhez, illetőleg a várakozóhelyre történő beálláshoz szükséges hátramenetet kivéve - hátramenetet végezni tilos."

Mondjuk a várakozóhelyről való kiállást nem írja, de nyilván szabad, vagy egyébként mit csinálsz, megvárod, míg elmennek előled?

2016. okt. 8. 11:14
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne szabadna? Sőt, akkor is tolathatsz, amikor be akarsz állni két autó közé.
2016. okt. 8. 11:21
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mire gondolsz, bekamerázták az utcát, és ha kiálláskor tolatsz 2 métert, akkor jön a sárga csekk 2 hét múlva? Mint ahogy az #1-es válaszoló is írja, beálláskor / kiálláskor a tolatás engedélyezett. Még jó hogy, máskülönben mit kéne tenni? Megvárni, míg elmegy az előttem álló?
2016. okt. 8. 11:28
 4/4 anonim ***** válasza:

Az is izgalmas lenne, ha a ferde parkolóhelyről nem lehetne kitolatni. Egyszer megállsz és vége a játszmának?

:D

2016. okt. 8. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!