Te mennyit tudtál alkudni kocsivásárláskor? Kereskedőtöl vagy magánszemélytől vetted? Mikor volt ez milyen tipusú kocsinál és mennyi volt az ára?
Én 750rol 400ra alkudtam le de voltak vele bajok boven.
Elozo gepet 600rol 50ra, azzal nem volt semmi gond.
Erre igazából nincs recept.Függ az autótól és az eladótól is.Én vettem már úgy autót,hogy egy fillért sem alkudtam,a helyszinen 5 perc után kiderült,hogy a hülyének is megér annyit amennyiért adják.Viszont hagytam már ott olyat amit ha félárot ideadta volna az eladó,akkor sem kellett volna.
Átlalánosságban elmondható egyébként,hogy egy 10% körüli alku még teljesen reális.Amennyiben könnyen és "sokat" engednek azért az legyen gyanús,lehet,hogy csak kell neki a pénz,de valószínűbb hogy gyorsan szabadulni akar a pénztemetőtől. Sok sikert! :-)
Nekem 3M-ból márkaszalon használt részlegén 50k-t vagy egy szett nyári gumit engedtek volna.
Végül 3M-et fizettem új nyári szettel és teljes átírási költség átvállalással és ügyintézéssel.
Utóbbi 80k lett volna, ha magam intézem. A gumit sem úsztam volna meg 60k alatt, tehát pénzben kb 140k-t sikerült alkudni, az idő pegig, amit az ügyintézéssel spóroltam megfizethetetlen :-)
Ja és ami sokat segített még, az a foglaló (50%) aznapi átutalása, rá 4 nappal pedig a maradék 50% kp.
Alkudni?
Mire föl?
Ha fikázod az autóm, elhajtalak a halál f....ra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!